Gaziantep'te Lise Ögrencilerinden Hatira Ormani

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Yesil Sehirler Huzurlu Nesiller’ sloganiyla baslattigi ’Yesil Gaziantep’ çalismalari çerçevesinde 27. durak Belkis Mahallesi oldu. Belirlenen alanda, Hatice-Lütfü Akcan Anadolu Lisesi ögretmen, idareci ve ögrencilerinin katilimiyla 210 adet karaçam fidani toprakla bulusturuldu, etkinlik sirasinda bazi ögrenciler trafik kazasinda kaybettikleri arkadaslari adina fidan dikti.

Gaziantep'te Lise Ögrencilerinden Hatira Ormani
Kentin havasini, suyunu ve topragini koruyarak gelecek nesillere daha yasanabilir bir Gaziantep birakmak için çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi’nin baslattigi sehir merkezindeki yetiskin agaç dikimi projesi 27. durak olan Belkis Mahallesi’nde devam etti. ‘Yesil Sehirler Huzurlu Nesiller’ sloganiyla baslatilan ’Yesil Gaziantep’ çalismalari çerçevesinde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Hatice-Lütfü Akcan Anadolu Lisesi idareci, ögretmen ve ögrencilerinin katilimiyla 210 adet karaçam fidani toprakla bulusturularak ’hatira ormani’ olusturuldu. Etkinlik sirasinda, bazi ögrenciler trafik kazasinda kaybettikleri arkadaslari adina fidan dikti.

"Hatira ormani Gaziantep’e, ülkemize ve gelecegimiz gençlerimize hayirli olsun"

Programda hayirsever Akcan ailesi adina açiklamalarda yapan Hatice Akcan, "Yesil Gaziantep Projesi hatira ormani hem sehrimiz Gaziantep’e hem ülkemize hem de gelecegimiz gençlerimize hayirli ugurlu olsun. Hatice-Lütfü Akcan Anadolu Lisesi hatira ormanin dünyamizdaki kuraklik, yesil alan kaybi ve geçmis yillardaki orman yanginlarindaki kayiplara bir nebze de gidermesi bizi hem mutlu ediyor hem onurlandiriyor" dedi.



"Dogayi korumak yesil bir dünya olusturmakla olur"

Düzenlenen agaç dikim töreninde konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, "Çiçegi, böcegi, topragi, suyu korumanin yolu yesillenmek ve yesil bir dünya olusturmakla olur. Yesil bizim medeniyetimizde var. Hatta medeniyetimiz ’kiyametin kopacagini bilsen dahi elindeki fidani toprakla bulustur’ diyor. Biz, 5 buçuk milyar fidan diktik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile Avrupa’nin en çok agaçlandirmasini yaptik. Biz, bu sehri hep birlikte yemyesil yapacagiz. Bu yesil sehir çalismamizda yanimizda oldugunuz için sizlere ve özellikle Akcan ailesine tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Burada dikilecek agaçlar gelecek nesillerimiz için önem arz ediyor"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise "Burada dikilecek agaçlar gelecekte çocuklarimiza, torunlarimiza, onlardan dogacak nesillerimize çok önem arz ediyor. Ben bu konuda emegi olan hayirseverlerimiz ile Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz ile çalisanlarimiza çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



Ögrenciler trafik kazasinda kaybettikleri arkadaslari adina fidan dikti

Öte yandan etkinlik sirasinda bazi ögrenciler, trafik kazasinda kaybettikleri arkadaslari Ugur Emre Dalkiliç adina fidan dikti. Arkadaslari adina hazirlanan fidani özenle diken ögrenciler, daha sonra trafik kazasinda hayatini kaybeden Ugur Emre Dalkiliç’in fotografini agaç köküne birakirken, o esnada duygu dolu anlar yasandi.

Gaziantep’in Sehitkamil ilçesi Belkis Mahallesi’nde yapilan fidan dikim programina Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, hayirsever Akcan ailesi, Hatice-Lütfü Akcan Anadolu Lisesi ögretmen, idareci ve ögrencileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA