Çorlu Dogada Yasam Fuari Açildi

Karavan, kamp outdoor ve tinyhouse malzemelerinin sergilendigi Çorlu Dogada Yasam Fuari düzenlenen törenle açildi. Açilista konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye’ye gelen her 100 turistten 40’i Antalya’ya 40’i Istanbul’a geliyor” dedi.

Çorlu Dogada Yasam Fuari Açildi
Çorlu Fuar Alani’nda düzenlenen ve 22 Mayis tarihine kadar gezilebilecek olan Çorlu Dogada Yasam Fuari’nin açilisina katilan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Tekirdag’da sanayinin gelistigini, sanilanin aksine bölgede sadece tekstil olmadigini önemli miktarda karavan imalati yapildigini kaydetti.

Türkiye’nin turizmdeki iddiasini katlayarak sürdürdügünü kaydeden Demircan, “Pandemi sürecinde bütün dünya çekinirken, Türkiye turizm sektörüyle, bilesenleriyle, inanilmaz bir ataga kalkti ve yine hedeflerine dogru hizli sekilde, emin adimlarla yürümeye devam ediyor. Türkiye’de gezip görülecek çok yer var” dedi.

Güney sahillerimizde günes var ve su var, deniz var ve dünyanin dört bir tarafindan inanilmaz bir talep var diyen Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, “Servisimiz iyi, alt yapimiz iyi ama en önemlisi sevgimiz güzel. Insanlari agirlamaktan mutlu oluyoruz. Bu bizim kültürümüzün esasidir. Türkiye son 20 yilda Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde nerelerden nerelere geldi. Sadece Antalya 15 milyonu geçen turistlere ulasti. Kültür turizmi de gelisti ülkemizde. Istanbul aldi basini gitti. Türkiye’ye gelen her yüz turistten, 40’i Antalya, 40’i Istanbul’a geliyor. Bu demek ki ürettigimiz medeniyet de inanilmaz bir ilgi çekiyor ve insanlar buralara gelmeyi ve buralarin havasini solumayi arzu ediyorlar” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Demircan ve protokol üyeleri fuarin açilisini yapti. Demircan ve katilimcilara Tekirdag’da bir firma tarafindan üretilen ve elektrikle çalisan ‘karsavar’ adi verilen insansiz kar aracinin tanitimi da yapildi.

Açilisin ardindan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Demircan beraberindeki protokol üyeleri ile stantlari gezerek karavan ve kamp ürünleri hakkinda firma sahiplerinden bilgi aldi.
Kaynak: İHA