Bilecik'te Bir Ilk Gerçeklesti

Bilecik’te bir ilk gerçeklestirilerek engelli çocuklarin ve ailelerinin de sosyal yasamdan faydalanmalari için ‘Engelsiz Yasam Çocuk Parki’ yapildi. Parkin açilis kurdelesini özel çocuklara kestiren Vali Kizilkaya, “Buraya gelen hemsehrilerimizin özel çocuklarini da düsünmek zorundayiz” dedi.

Bilecik'te Bir Ilk Gerçeklesti
Bilecik Valiligi Il Özel Idaresi tarafindan engelli çocuklarin eglenirken engelle karsilasmamalari, huzur ve refah içerisinde eglenebilmeleri için olusturulan Engelsiz Çocuk Parki’nin açilisi yapildi. Açilisa Vali Kizilkaya ve hanimefendi Kizilkaya’nin yani sira Milletvekili Selim Yagci, AK Parti Il Baskan Serkan Yildirim, Il Jandarma Komutani Albay Muzaffer Sandal, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçi, Il Genel Meclis Baskani Osman Yilmaz, kurum amirleri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri, vatandaslar ve aileler ile birlikte çocuklar katildi.

Çocuklar tarafindan kurdelesi kesilerek açilisi yapilan Engelsiz Yasam çocuk Parki, büyük begeni topladi. Renkli anlarin yasandigi açilista çocuklar parkta doyasiya eglendi.

“Bilecik’te bir ilki gerçeklestiriyoruz”

Engelli bireyler için hayati anlamlandirmak adina bütün Bilecik olarak el ele birlikte güzel isler yapmaya gayret ettiklerini vurgulayan Vali Kizilkaya; “Bilecik’te bir ilki gerçeklestiriyoruz. Pelitözü Gölpark’ta bulunun Engelsiz Yasam çocuk Parki’nin bir ikincisi yok. Buraya gelen hemsehrilerimizin özel çocuklarini da düsünmek zorundayiz dedik. Il Özel Idaremizin destekleriyle engelsiz parki Pelitözü Gölpark’a kazandirmis olduk. Sadece park degil il özel idaremizin çabasiyla gölette bulunan tüm donatilar engelsiz yasam parkina uygun erisilebilir hale getirilmis oldu. Hayat mutlulugu paylastikça güzel. Ve biz burada çocuklarimizin mutlu olmasini istiyoruz. Tek arzumuz tek hedefimiz bu. Burada çocuklarimiz güldügü zaman, onlarin gülen yüzü bizlerin varlik sebebini hatirlatiyor. Onlarin mutlu olmasi bizim için en önemli husus” ifadelerine yer verdi.

Vali Kizilkaya’nin konusmasinin ardindan özel çocuklarla birlikte günün anlamina binaen hatira agaci dikti.
Kaynak: İHA