Baskan Çelik Gençlere Verdigi Sözü Tuttu

Sehzadeler Belediyesi’nin düzenledigi Gençlik Festivali’nde üniversite ögrencileri gönüllerince bir aksam yasadi.

Baskan Çelik Gençlere Verdigi Sözü Tuttu
Ramazan ayinda Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan üniversite ögrencilerinin sahur sofrasina konuk olan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, üniversite ögrencileri ile birlikte etkinlikler yapabileceklerinin sözünü vermis ve bayram dönüsü ilk etkinliklerini sinavlara moral olsun diye yapabileceklerini duyurmustu. Baskan Çelik, gençlere verdigi sözü tuttu ve tarihi Kursunlu Han’da üniversite ögrencileri için Gençlik Festivali düzenlendi.



“Getirin projenizi, belediye baskani yaninizda”

Festivalde ögrenciler ile birlikte olan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Sehzadeler Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak, sadece üniversite ögrencilerinin katilabilecegi bir gençlik kulübü kurduklarini animsatarak söyle konustu: “Biz üniversiteli kardeslerimize diyoruz ki; üretin, tasarlayin gelin birlikte hayata geçirelim. Konusmak, elestirmek en kolayidir. Bos adamlar çok rahat elestiri yaparlar. Ama sorumluluk sahibi insanlar tespit ettikleri sorunlarla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyarlar, bunu hayata geçirirler. Iste bu noktada biz de diyoruz ki yarinlarimizin teminati genç kardeslerimiz tespit ettikleri sorunlari bunlara çözüm önerilerini, projelerini ne varsa kurdugumuz bu gençlik kulübüne getirsinler, daha sonra biz de destekçileri hamileri olalim ve birlikte hayata geçirelim. Dolayisiyla sehrin yönetimiyle ilgili, hizmetlerle ilgili bir projeyi hayata geçirmek için hiçbirinizin bin bir zahmetle seçim kampanyasi yapip, belediye baskani olmasina su anda gerek yok. Getirin projenizi belediye baskani yaninizda.”

“Tüm üniversiteli kardeslerimizi kulübümüze bekliyoruz”

Davetlerinin Manisa’daki tüm üniversite ögrencileri için geçerli oldugunu kaydeden Baskan Çelik, “Eger gençlik kulübümüze aranizda henüz katilmayaniniz varsa katilin. Oradaki etkinliklere katilin ki fikirlerinizden, önerilerinizden bizler de istifade edebilelim.” dedi.

Etkinligin festival ile sinirli kalmayacagini ve daha çok bir araya geleceklerini belirten Baskan Çelik, “Biraz önce gençlik lideri kardeslerimle sohbet ettik. Burayi çok begendiler. Kursunlu Han avlusunun genisligi bakimindan örnek tarihi yapilardandir. Sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler burada yapilabilir. Etkinlikleriniz için burayi emrinize amade hale getiririz. Biz daha fazla etkinligi birlikte yapalim arzusundayiz. 3 Haziran’da Cumhuriyet Meydaninda konserlerimiz olacak. Kimseye o gün için söz vermeyin. Sizleri de aramizda görmek istiyoruz” diye konustu.



“Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminati”

Bu yil üniversiteler açilirken Manisa’ya gelip de ilk etapta kalacak yer sorunu yasayan yüzün üzerinde üniversite ögrencisinin barinma sorununu çözdüklerini ifade eden Baskan Çelik söyle konustu: “Yüzün üzerinde kardesimizi otellerde misafir ettik. Kardeslerimizi sokakta birakmayiz dedik. Ev, yurt ayarlayincaya kadar Anadolu’nun dört bir yanindan gelen kardeslerimiz, emanetimiz olarak, misafirimiz oldular. Yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminati. Öyle resmiyete gerek yok, bir agabeyiniz olarak bana ulasmaniz yeterli. Elimizden gelen ne varsa sizin için yapabilmenin çaba ve gayretinde oluruz. Katiliminiz için tesekkür ediyorum. Iyi ki varsiniz, iyi ki geldiniz.”

Çalinan sarkilar, çekilen halaylar, oynanan halk oyunlari esliginde üniversiteliler festivalde doyasiya eglenerek gönüllerince bir aksam geçirirken, festivalde yapilan çekilisle sansli gençlere diz üstü bilgisayar ve tablet de hediye edildi.
Kaynak: İHA