Anneler Için Hamle Yaptilar

Malatya’da Anneler Günü anisina Satranç Turnuvasi düzenlendi.

Anneler Için Hamle Yaptilar
Malatya Satranç Merkezinde iki gün boyunca gerçeklestirilen Anneler Günü Satranç Turnuvasi ilgi gördü. Turnuva açilis töreninde, Malatya satranç hakemlerinden Prof. Dr. Ebru Saliha Büyüktuncel ile Sevda Boztepe konusma yapti. 126 sporcunun katildigi turnuva 4 kategoride oynandi. Dereceye giren sporculara küçük ev aletleri hediye edildi. 10 yas kategori 1. si Aziz Arda Tahtali’nin annesi Firdevs Asli Tahtali ile 14 yas kategori 1. si Eymen Akbayir’in annesi Tuba Akbayir konusma yaptilar. Anneler yaptiklari konusmalarda annelere, kendilerine verilen degerin nisanesi olarak satranç turnuvasinin düzenlenmesinden duyduklari memnuniyeti ifade ettiler.

Ödül töreninde konusan Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Malatya Il Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, "Anneler bir gün degil, hayatlari boyunca umudun, sefkatin, merhametin, gücün ve kararliligin adi oldular. Annelerimize saygimizin, sevgimizin ifadesi olarak düzenledigimiz Anneler Günü Satranç Turnuvamiza katiliminizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor, tüm annelerimize saygilarimi sunuyorum" dedi.

Çekismeli geçen turnuva sonunda 8 yas ve alti 1. Yusuf Selim Çiftçi, 2. Hüseyin Emir Altiner ve 3. Muhammed Berke Açil, 10 yas ve alti 1. Aziz Arda Tahtali, 2. Furkan Kagan Ötegen ve 3. Zerya Gözcü, 14 yas ve alti 1. Eymen Akbayir, 2. Rohat Gözcü ve 3. Emre Sireli, açik kategoride ise 1. Feyzullah Çitil, 2. Arda Çapraz ve 3. Agdar Alak oldu.
Kaynak: İHA