4 Eylül Meydani 4 Eylül'de Hizmete Açilacak

Sivas Belediye Baskanligi tarafindan projelendirilen ve çalismalarin araliksiz sürdürüldügü 4 Eylül Meydaninin 4 Eylül tarihinde hizmete açilmasi planlaniyor.

4 Eylül Meydani 4 Eylül'de Hizmete Açilacak
Sivas Belediyesi tarafindan Tarihi Jandarma Binasinin arka kismi ve Eski Orduevi yerine insa edilen 4 Eylül Meydani projesinde çalismalar araliksiz sürdürülüyor,

Tarihi eserlerin etrafindaki yapi yogunlugunu azaltarak sehre nefes aldiran yeni meydanlar olusturmayi hedefleyen Sivas Belediyesi, 4 Eylül Meydani projesini 4 Eylül tarihinde hizmete açmayi planliyor.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi arkasinda bulunan ve daha önce orduevi olarak kullanilan alan ile Jandarma Lojmanlarinin bulundugu alana insa edilen 4 Eylül Meydani 20 bin metrekarelik bir yerleske üzerine kuruluyor.

Sergi alani, kafeterya, hediyelik esya satis noktasi gibi sosyal donatilarin yani sira projede; Atatürk’ün Sivas’ta geçirdigi 108 günü anlatan 12 adet rölyef ile tarih duvari, gençlerin vakit geçirecegi amfi, genis yesil alan ve otopark bulunuyor.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, projenin devam ettigi santiyede incelemelerde bulunarak çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Sivas Kent Meydani’nin ülkemizin degil dünyanin en güzel meydanlarindan biri oldugunu ifade eden Bilgin; “Meydanimizi daha da güzellestirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Projemiz gayet güzel bir sekilde ilerlemis durumda. Insallah milletimize söz verdigimiz gibi 4 Eylül Kongresi’nin yil dönümünde hizmete sunmus olacagiz. Meydani projelendirirken Eski Orduevinin yeri ile Jandarma Binasinin arka kismindaki lojmanlarin bulundugu alani bir bütün olarak degerlendirdik. Aradaki araç trafigine açik olan yollari, yaya trafigine açacak sekilde bütüncül olarak düsündük. Kongre Binasi ile yan yana olmasindan dolayi meydan projesinin içerisinde bulunan kapali alana da Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta kaldigi 108 günlük süreci ve Istiklal Mücadelesini anlatacak Milli Mücadele Müzesi’ni sehrimize kazandirmis olacagiz” dedi.

Bilgin, “Proje tamamlandigi zaman, sosyal donatilari, müzeleri ve altyapisi ile birlikte sehre deger katacak muhtesem bir peyzaj düzenlemesini Sivas’a kazandirmis olacagiz. Bulundugumuz alandaki sehitlik anitini da sehitlerimize yakisir yeni bir proje ile birlikte düzenleyecegiz. Göreve geldigimiz andan itibaren daha yesil bir Sivas için gayret ediyoruz. Bu çerçevede bulvarlarimiz ve caddelerimizi nitelikli agaçlarla donatiyoruz. Mevcut mahalle ve bölge parklarina yenilerini ilave ederek sehirdeki yesil alan miktarini artiriyoruz. Içerisinde bulundugumuz 4 Eylül Meydani’nda da projeyi hazirlarken özellikle orduevinin bulundugu alandaki agaçlari koruduk. Buna ilaveten yeni yesillendirme çalismamizla birlikte meydanda daha az beton, daha çok yesil olmasini istedik. Yasayan bir meydan olmasi felsefesiyle projeyi olusturduk. Insallah bunu da proje tamamlanip ortaya çiktiginda görecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA