Yüksekova'da Tarim Seferberligi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet yürüten Destar Kadin Tarimsal Kalkinma Kooperatifi üyesi kadinlar, ekonomiye katki sunmak için tarim seferberligi baslatti.

Yüksekova'da Tarim Seferberligi
Hakkâri Tüketiciler Birligi Dernegi bünyesinde kurulan Destar Kadin Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin üyeleri, ilçeye 8 kilometre uzaklikta bulunan Yoncalik köyündeki 80 dönümlük arazide bugday ekimini gerçeklestirdi. Yüksekovali kadinlar tarafindan baslatilan tarim seferberligi içerisinde her yil oldugu gibi bu yilda toplam 300 dönümlük araziye nohut, fasulye ve bugday ekimi yapildi.

“Tarim seferberligine tüm kadinlari bekliyoruz”

Kadinlardan Eylem Sener, tek amaçlarinin ilçede ürettikleriyle faaliyetlerini sürdürmek oldugunu belirterek, “Kendi sebzemizi, meyvemizi kendimiz üretecegiz. Bu çalismalara yönelik tüm çabalarimiz hiz kesmeden devam edecek. Bu seferberlige tüm kadinlarimizi bekliyoruz" dedi.



"Erkegin yaptigi her isi bir kadin da yapar"

Destar Kadin Tarimsal Kalkinma Kadin Kooperatifi üyesi Ceylan Kiliçak ise kooperatifin kurulusundan bu yana her yil ekim yaptiklarini söyleyerek, “Geçen seneden bu yana 300-400 dönüm araziye nohut, fasulye ve bugday ettik. Su mesaji vermek gerekirse bir erkegin yaptigi her isi bir kadin da yapar. Neolitikten bu yana kadin hep öncüdür, dokundugu her seyi güzellestirir. Bugünde 80 dönümlük araziye bugday ekiyoruz. Baslattigimiz tarim seferberligi hem halkimiz hem de ülkemiz için büyük bir katki saglayacak. Amacimiz, özellikle de içinde bulundugumuz ekonomik krizin halkimizda olusturdugu geçim sikintisini en az düzeye indirmektir. Alacak durumu olmayanlara gerekirse ücretsiz alabilmesini saglamak için çalismalarimiz devam edecek" ifadelerini kullandi.

“Tüm Yüksekova’yi ekime kavusturacagiz”

Ekime katilan Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen ise de, “Bugün Destar Kadin Tarimsal Kalkinma Kooperatifi bünyesinde daha önce çiftçilerimizin kullanmadigi tarimsal alanlari üretime kavusturmak için ekime baslamis bulunmaktayiz. Su an bulundugumuz 80 dönümlük alanda bugday ekimi gerçeklestiriyoruz. Bu yil yaklasik 300 dönüm alanda bugday ve nohut ekimi gerçeklestirdik. Kooperatifimizin ilk kurulusundan bugüne kadar üretim endeksli çalismalarimizi yaptik ve yapmaya devam edecegiz. Temel ihtiyaçlarimizdan en önemlisi olan ekmegin hayli tavan yaptigi bu dönemde bugday üretim oranimizi artirarak ekmegin fiyatinin düsürülmesi konusunda bugday üretim kararliligimizi daim kilacagiz” seklinde konustu
Kaynak: İHA