Sisli'de Güpegündüz Kapkaç Soku

Sisli’de gündüz vakti yolda annesiyle birlikte yürüyen genç kizin cebindeki telefonu kapkaç yöntemiyle çalan 1 sahis IETT otobüsüne binerek kaçti. O anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Sisli'de Güpegündüz Kapkaç Soku
Olay, Sisli Halaskargazi Caddesi’nde saat 18.40 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 22 yasindaki Pelin Serdar, annesi Betül Serdar(42) ile birlikte kol kola girmis bir sekilde yürüyordu. Telefon ipi boynunda asili ve telefonu da cebinde olan Pelin Serdar saçini düzeltmek için elini cebinden çikardigi anda arkadan gelen D.A. isimli genç erkek, telefonu ani bir hareketle aldi. D.A. cadde üzerinde bulunan otobüs duragina gelen IETT otobüsüne binerek kaçti. Anne Betül Serdar, Telefonun kredilerin daha bitmedigini belirtti.



“Telefonun alindigini hiç hissetmedik”

Kapkaç anini anlatan anne Betül Serdar, “Kizimla birlikte yürüyorduk. Is çikis saatinde oldu. Biz de saniyeler sonra fark ettik. Harbiye Polis Merkezi’ne gittik. Kim oldugu tespit edildi. Kameradan gördüm, kizim Pelin’in cebinden telefonu çektigi gibi otobüse bindi. Etrafimiza baktik, kosan falan yoktu. Herkes normal yürüdügü için kimseye bir sey söyleyemedik. Otobüse bindigini kamerada gördük. O aksam zaten karakoldaydik. Kizimin yeni telefonuydu. Biz telefonun alindigini hiç hissetmedik. Telefonun boyun aksesuari vardi, telefon da cepteydi, anlik saçini düzeltmek için elini oradan çektiginde almis telefonu” seklinde açikladi.



“Telefonun kredisini hala ödüyoruz”

Sikayetinden asla vazgeçmeyecegini söyleyen Betül Serdar, “Telefonu alan kisinin ismi Dogan. Aracilar yoluyla Dogan’la haberlesiyoruz. Bayagi görüsüyoruz yani. Bu telefonun pesini birakmami istemis. Telefonu bir yere sattigini söylemis. Telefonu alan kisi Yenikapi-Aksaray tarafinda bir yerde saklaniyor. Bu konuyla ilgili kim isin içindeyse pesini birakmayacagim. Cezaevinden yeni çikmis, kaçamayacak, tekrar girecek. Benimle irtibata geçtiginde telefonu getirseydi aracilari magdur etmemek adina sikayetten vazgeçecektim. Bunlar dün gece oldu. Ama telefonu verdiginde sikayetimi geri çekmeyecegimi düsünüp korkmus. Vazgeçsin demis. Vazgeçmeyecegim. Hem telefonu alacagim hem de cezaevine girecek. Kizim çok üzüldü, telefonun kredisini hala ödüyoruz” ifadelerine kullandi.
Kaynak: İHA