Önce Ögreniyor Sonra Egleniyorlar

Sehitkamil Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Önce Ögren Sonra Eglen Projesi Çocuk Senligi, yüzlerce ögrenciyi spor ve oyunla bulusturdu. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, oyunlar esnasinda çocuklara eslik etti.

Önce Ögreniyor Sonra Egleniyorlar
Sehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügü’nün is birligi içerisinde yürüttügü ‘Önce Ögren Sonra Eglen’ projesi çerçevesinde düzenlenen çocuk senliklerinin yeni adresi Beykent Stadyumu oldu. Çocuklarin çok yönlü gelisimlerine katki saglamayi amaçlayan proje faaliyetlerine ilkokullu ögrencilerin büyük ilgisi büyük oldu.

4-12 yas arasi gruplara yönelik, sportif branslasma öncesi sportif fiziksel hareketlerin yapildigi egitimlerin ardindan katilimci ögrenciler, geleneksel çocuk oyunlari istasyonlari ve beceri koordinasyon parkurlarinda keyifli zamanlar geçiriyorlar.

“Çocuklarimizin katilimini en üst düzeye çikartmayi amaçliyoruz”

Etkinlik esnasinda degerlendirmelerde bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, farkli mahallelerde proje senliklerini düzenleyerek çocuklarin etkinliklere katilimini en üst düzeye çikartmayi amaçladiklarini söyledi.

Fadiloglu, “Çocuklarin sosyal, bilissel ve fiziksel gelisimi dikkate alinarak hazirlanmis özel bir etkinlik gerçeklestiriyoruz. Katilimci ögrencilerimiz, program çerçevesinde önce uzman egitmenlerimiz tarafindan verilen egitimlerle oyun ve egzersizleri ögreniyor, sonrasinda oyunlar ve parkurlarda bol bol egleniliyorlar. 4-12 yas arasi gruplara yönelik gerçeklestirilen çalismalarda temel hedefimiz hareket azligi ve berberinde gelen saglik sorunlarinin önüne geçmek. Program esnasinda gerçeklestirilen taramalarla bugüne kadar yüzlerce minik ögrencimiz, spor akademilerimizde farkli branslarda egitimler gördüler. Bu sporcularimizin içerisinden sampiyonlar çikti. Proje faaliyetlerine çocuklarimizin katilimini en üst düzeye çikartmayi amaçliyoruz. Bu nedenle senlikler basta olmak üzere proje çerçevesinde gerçeklestirilen çalismalari farkli mahallelerde gerçeklesiyoruz. Milli egitim camiamiz basta olmak üzere proje çalismalarimizda emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA