Manisali Minik Dedektifler Isbasinda

Manisa Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Atatürk Kentpark’ta düzenlenen Bilim Senliginde açilan stant miniklerden büyük ilgi gördü. Çok sayida çocuk aldiklari egitim sonrasi trafik dedektifi olurken, narkotik köpegi Kiraz ise standin maskotu oldu.

Manisali Minik Dedektifler Isbasinda
Manisa Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Atatürk Kentpark’ta düzenlenen Bilim Senliginde açilan stantta minik ögrencilere trafik egitimi verildi.

Egitimlerde ilk olarak trafik kurallariyla ilgili çesitli bilgiler verilen çocuklar, daha sonra emniyet kemeri kullanimi, genel trafik kurallari, trafik isaret ve levhalari ile yaya geçidi gibi konularda bilgi sahibi oldu. Soru cevap seklinde gerçeklestirilen egitimde, polis memurlari çocuklarin, görevli bir denetimci gibi trafikte yaptiklari hatalarin ardindan anne ve babalarini aninda uyarmalari konusunda bilinçlendirdi. Ögrenciler, aldiklari egitimin ardindan ekipler tarafindan kendilerine dagitilan ’Trafik Dedektifi’ kimlik kartlarini alarak hep bir agizdan ’Biz dedektifiz’ diye bagirdi.

Emniyet Müdürlügünün standinda yer alan Kiraz isimli narkotik köpegi ise çocuklar tarafindan büyük ilgi gördü. Kiraz’in mini gösterilerine hayran kalan çocuklar, standin maskotu haline gelen köpege sevgi gösterilerinde bulundu.
Kaynak: İHA