Hem Muhtar Hem Ozan

Malatya’nin Akçadag ilçesi Dogantepe Mahalle Muhtari Hamza Dogan 30 yildir hem baglama çaliyor hem de türkü söylüyor.

Hem Muhtar Hem Ozan


Akçadag ilçesi Dogantepe Mahalle Muhtari Hamza Dogan 30 yildir baglama çalarak türkü söylüyor. Lise ögrencisi oglu Baran Dogan’la çalismalar yaptiklarini belirten Muhtar Dogan ileriki günlerde CD çalismasi yapmayi hedefledigini söyledi.



1982 yilinda müzikle ugrasmaya basladigini kaydeden Muhtar Hamza Dogan, ”30 yila askindir müzikle ugrasiyorum bu süreçte de muhtarlik yapiyorum köyümüze güzel seyler katmaya çalisiyoruz. Ara verdigim müzige muhtar sürecinde tekrar basladim oglumla birlikte çalismalar yapiyoruz. Bir ani olsun diye bir CD çalismasi yapacagim, bestelerim var onlari degerlendirecegim. Müzik çok önemli herkesin müzikle ugrasmasini öneririm” ifadelerini kullandi

Birkaç aydir babasiyla birlikte baglama çalmaya basladigini kaydeden lisesi ögrencisi Baran Dogan,” Küçüklükten beri dinliyoruz babami, birkaç aydir da bos zamanlarimi müzikle degerlendireyim dedim. Babamla beraber saz ögrenmeye basladim. Bölüm olarak farkli hedeflerim var, profesyonel olarak bu isi yapar miyim zaman gösterecek ama müzigi kesinlikle birakmam ”diye konustu.

Kaynak: İHA