En Güzel Kareler Ödüllendirildi

Osmangazi Belediyesi tarafindan bu yil 17’incisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen fotograf yarismasinda dereceye giren yarismacilar ödüllerini aldi.

En Güzel Kareler Ödüllendirildi
Fetih Senlikleri’nin en güzel karelerinin belirlendigi fotograf yarismasi, dijital (sayisal) ve dron fotograflari kategorisinde gerçeklestirildi.

Yarismaya 45 kisi 558 eserle basvuru yapti. Nisan ayi boyunca gerçeklestirilen etkinliklerde çekilen fotograflar jüri üyeleri Alper Keskin, Ergun Karadag, Gülsah Cebelli Öncel, Galip Çetiner, Prof. Dr. Oktay Çolak, Özcan Taras, Serpil Savas ve Fahrettin Beceren tarafindan degerlendirildi. Yapilan degerlendirme sonucunda sayisal (dijital) kategorisinde birincilik ödülü Ömer Kosukavak’in olurken, ikincilik ödülü Ahmet Turan Biter’in, üçüncülük ödülü ise Sevki Karaca’nin oldu. Mansiyon ödüllerini ise Alaattin Senol ve Meral Kizrak kazandi. Dron fotografi kategorisinde ise birincilik ödülünü Ahmet Aslan elde ederken, ikincilik ödülü Murat Ibranoglu, üçüncülük ödülü ise Ahmet Çetintas’in oldu. Mansiyon ödüllerini ise Mustafa Kiliç ve Esengül Alici kazandi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçeklestirilen ödül törenine Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Murat Demir, BUFSAD Yönetim Kurulu Baskani Serpil Savas, belediye baskan yardimcilari ve çok sayida fotograf sanatçisi katildi.

Dereceye giren fotograflar ile birlikte jüri üyeleri tarafindan sergilenmeye deger görülen toplam 50 fotografin yer aldigi serginin açilisini gerçeklestiren Baskan Dündar, “Fetih Senlikleri çerçevesinde düzenlenen fetih yürüyüsü, uluslararasi tarihi kent kosusu, rahvan atlari yarisi gibi etkinliklerde fotograf sanatçilari tarafindan birbirinden güzel anlar yakalanmis ve bu anlar fotograflanarak ölümsüzlestirilmistir” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’nin fethinin 696’inci yilinda bu yil 17’ncisi düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri’nin fotograf yarismasinin sonuçlarinin açiklanmasi ve sergi açilisi son buldugunu ifade eden Baskan Dündar, “Nisan ayi boyunca devam eden fetih senlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde, fotograf sanatçilarimiz birbirinden güzel fotograflar çektiler. BUFSAD ile birlikte gerçeklestirdigimiz fotograf yarismasina katilan fotograf sanatçilarinin çektigi kareler, kiymetli jüri üyelerimiz tarafindan degerlendirmeye alindi. Senliklerin en güzel anlari fotograf sanatçilari tarafindan yakalanarak ortaya birbirinden güzel kareler çikti. Dron ve dijital kategoride fotograflar degerlendirildi. Yarismaya fotograf severlerin ilgisi oldukça büyük oldu. Ben yarismaya katilan tüm fotograf severlere tesekkür ediyorum. Dereceye giren fotograf sanatçilarimiz da tebrik ediyorum” diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Murat Demir ise, “Belediyecilik sadece teknik islerden ibaret degildir. Kültür, sanat ve egitim konulari da ayrica belediyelerin önem verdigi konulardir. Bu alanlari bos biraktigimiz zaman sehrin ruhunu da kaybetmis oluyoruz. Bursa gibi bir kültür sehrinde yasiyorsak sorumlulugumuz daha da artmakta. Fotografçilik 100 yili askin süredir bütün dünyanin gündeminde. Gelisen teknoloji ile birlikte fotograf sanatina olan ilgi de artmakta. Osmangazi Belediyemiz tarafindan geleneksel olarak düzenlenen fotograf yarismasi, fotografçilik sanati adina önem tasiyor. Bu yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenlerle tesekkürlerimi sunuyor, katilim saglayan tüm fotograf severleri tebrik ediyorum” dedi.

Bursa Fotograf Sanatçilari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Serpil Savas da BUFSAD olarak Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nin Fethi Senlikleri’nin geleneksel hale gelen etkinliklerinden biri olan fotograf yarismasinda, BUFSAD olarak yer almaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini dile getirdi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, dereceye giren yarismacilara ödülleri takdim ettikten sonra protokol üyeleri ve katilimcilar ile birlikte sergiyi gezerek fotograflari inceledi.
Kaynak: İHA