DPÜ'de Game Jam Etkinligi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Bilgisayar Mühendisligi bölümünün es güdümünde ve Kütahya Belediyesi is birliginde Kütahya’da ilk kez düzenlenen ve 48 saat sürecek Kütahya Game Jam etkinligi basladi.

DPÜ'de Game Jam Etkinligi
Bilgisayar Mühendisligi bölümü tarafindan Kütahya Belediyesi ile Bilgisayar ve Bilisim Toplulugumuzun (DPÜ BBT) is birligiyle Bedesten’de düzenlenen etkinligin açilis törenine Kütahya Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Soydan Serttas, bölüm akademisyenlerinden olan ve etkinligin sorumlulugunu yürüten Ars. Gör. Nagihan Yagmur, Bilgisayar ve Bilisim Toplulugu ögrencileri, sponsorlar ve yarismacilar katildi.

Etkinlikte açilis konusmasini yapan DPÜ BBT Baskani Ayberk Temin, Kütahya Game Jam etkinliginin düzenlenmesi için ilk günden beri çok fazla emek harcandigini ve bugün çok heyecanli olduklarini ifade ederek Üniversiteye, Kütahya Belediyesine ve sponsorlara verdikleri destekler için tesekkür etti.

“Gelecek yilin etkinligini tasarlamaya basladik”

Gelecek yilin etkinligini tasarlamaya basladiklarini söyleyen Bilgisayar Mühendisligi bölümünde görev yapan etkinligin de organizatörlügünü üstlenen Ars. Gör. Nagihan Yagmur, “ Öncelikle Bilgisayar ve Bilisim Topluluguna, etkinligi ortak gerçeklestirdigimiz bölümüm Bilgisayar Mühendisligine, Kütahya Dumlupinar Üniversitesine ve Kütahya Belediyesine tesekkürlerimi sunuyorum. Game jam, is birligine dayali bir hizlandirilmis oyun gelistirme etkinligidir. Insanlarin sinirli bir zaman içinde bir veya daha fazla oyun gelistirmek için bir araya geldigi toplantilardir. Uluslararasi bir etkinlik olup ABD merkezli bir çalistayda baslatilarak dünyanin çesitli yerlerden ekipler katilmaktadir. Biz bu sene kendi tarihimizle yaptik seneye küresel düzeyde katilmayi hedeflemekteyiz. Böylelikle 48 saatte dünyada ayni anda ayni temada birçok oyun çikmaktadir. Game jam sadece bilgisayar oyunu yapmak degildir. Bazi masalarda oyun hamurlari var bunlari kullanarak temaya uygun karakteri sekillendirip ekipteki tasarimci arkadasiniza verebilirsiniz veya bazi masalarda müzik aletleri var bunlari kullanarak oyun müziklerini üreterek ekininize destek olabilirsiniz. Ayni zamanda eglence amaçli yarismacilarimizin oyun karakterlerine büründügü cosplay yarismasi, animasyon yarismasi ve logo yarismasi da olacak. 48 saat boyunca biz de burada olacagiz. Bilgisayar Mühendisligi bölüm hocalarimiz burada oldugu sürece size mentorlük yapacak. Son olarak vize destek veren üniversitemize ve belediyemize özellikle belediye Baskan yardimcimiz Abdullah Damci’ya maddi manevi destegi özellikle manevi destegi için gerçekten tesekkür ediyorum. Etkinlik boyunca belediye hiçbir ricamizi geri çevirmedi ve etkinligi ilk duyduklari anda paydas olma istediginde bulundular. Hatta seneye yapilacak etkinligin alt yapisini bile simdiden kurguladik. Ekip arkadaslarim ve ben 48 saat boyunca size destek olacak ve yardim edecegiz” dedi.



“Tüm destekçilerimize ve katilimcilara tesekkür ediyorum”

Tüm destekçilere ve katilimcilara tesekkür eden Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Soydan Serttas,” Kütahya’da ilk kez düzenlenen bir etkinlik için bir araya geldik. Bu etkinligin düzenlenmesinde katkilarini bizden esirgemeyen Dekanimiz Prof. Dr. Cengiz Karagüzel’e Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Hasan Göçmez’e, Rektörümüz Prof. Dr. Kazim Uysal’a, Kütahya Belediye Baskanimiz Prof. Dr. Âlim Isik’a ve bugün aramizda olan baskan vekilimiz Abdullah Damci’ya çok tesekkür ederiz. Bu etkinlik için kendilerinden maddi ve manevi anlamda çok fazla destek gördük. Sponsorlarimiza da tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Onlar da bugünkü etkinligin gerçeklesmesinde çok önemli roller üstlendiler. Son olarak siz degerli katilimcilara da etkinligimizin bir parçasi oldugunuz için tesekkür ediyor ve hepinize basarilar diliyorum” dedi.



“Bu etkinligin sonunda ortaya çok güzel oyunlarin çikacagina eminim”

Etkinligin sonunda ortaya çok güzel oyunlarin çikacagindan emin oldugunu ifade eden Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez,” Kütahya Game Jam’i ilk duydugumda çok farkli bir etkinlik oldugunu düsünmüstüm. Bugün bu ortami görünce daha da farkli bir ortam oldugunu gördüm. 48 saat içinde verilecek temaya uygun sekilde hazirlanacak oyunlarla hem karsilikli bir etkilesim saglanacak ve ayni zamanda sadece yazilim konusunda degil grafik, müzik ve diger konularda da katilimcilar bir bilgi alisverisi içinde olacaklar. Bunun sonucunda ortaya çok farkli sonuçlar çikacagini düsünüyorum. Bugün bilisim çagindayim ve bilisim teknolojilerini yaygin biçimde kullaniyoruz. Oyunlar bugün büyükten küçüge herkesin bir parçasi oldugu etkinlikler olmus durumda. Ben bu etkinligin sonunda ortaya çok güzel oyunlarin çikacagina eminim. Destekleri için Kütahya Belediyesine ve sponsorlara çok tesekkür ediyor, tüm katilimcilara basarilar diliyorum” diye konustu.



“Kütahya game jam “Kurtulus” temasiyla yapilacak”

Kütahya game jam etkinliginin “Kurtulus” temasiyla yapilacagina dikkat çeken Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci,” Çagimizin, gençligin ve son dönemde yatirimcilarin ilgi odagi olan oyun sektörü ülkemizde her geçen gün biraz daha deger kazaniyor. Yapilan arastirmalara göre Google Play’de 178 bin oyun arasinda 2 bin 600’den fazla Türk yayinci var. Kütahya Belediyesi olarak üretken olan her sektörün hep yaninda durduk, destek olmaya da devam edecegiz. Özellikle gençlerimizin üretken olmalari, takim olarak çalismalari noktasinda desteklerimiz sürecek. Kütahya Belediyespor bünyesinde 14 bransta bin 300 lisansli sporcumuz bulunmakta. Gelismekte olan spor kategorisinde olan e-spor alanina bizde katilim saglayacagiz. Kurulusun ve kurtulusun kenti Kütahya’da düzenlenen bu etkinligin 30 Agustos Zafer Bayrami’mizin 100. yili olmasi sebebiyle kurtulus temasi ile yapilmasina katki veren organize eden herkese tesekkür ediyorum. Kütahya Belediyesi olarak ögrencilerimize kapilarimizi sonuna kadar açiyoruz. Etkinliklerimizi gençlerimizle is birligi içinde yapiyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan konusmacilar, katilimcilarin masalarini tek tek ziyaret ederek yarismalarda basarilar diledi
Kaynak: İHA