Ceyhan'da Traktör Yarisi Heyecani Yasandi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde çiftçiler arasinda traktör yarisi düzenlendi.

Ceyhan'da Traktör Yarisi Heyecani Yasandi
Ceyhan Belediyesi, 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nde traktör yarismasi düzenledi.

Ceyhanli 25 çiftçinin katildigi yarisma renkli görüntülere sahne oldu. Tarim ilçesi Ceyhan’da gerçeklesen ve çiftçinin farkindaligini artirmanin yani sira daha sosyal bir Ceyhan olusmasina katki saglayan yarisma çiftçiler tarafindan büyük ilgi gördü. Traktör yarislarina ev sahipligi yapmanin gururunu yasadiklarini kaydeden Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, tarimin emek ve yürek isi oldugunu ifade etti.

Topraga hayat veren tüm çiftçilerin bayramini kutlayan Erdem, Ceyhan’in Adana ve Türkiye tariminin göz bebegi ilçelerinin basinda geldigini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra ülkemizin tarim ve tarima dayali sanayiyle gelisebilecegini vurgulayan ve dünyanin bir çok ülkesindeki tarim çesitliligini Türkiye’ye getiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüdüklerini dile getirdi. Çiftçinin en önemli tarim makinelerinden biri olan traktörleri yaristirdiklarini ancak amacin Ceyhan çiftçisinin Türkiye tarimina sundugu katkinin güçlü sesinin her alana yayilmasi olduguna isaret eden Erdem, “Çiftçiyi, köylüyü bas taci eden Atatürk’ün ilke ve devrimleri isiginda ilerlerken gerek ilçemiz, gerek Adana’miz ve gerekse ülkemiz genelinde tarima ayrilacak payin yani sira tarimdaki nüfusun azalmasi degil artisiyla muasir medeniyetler seviyesine ulasilabilecegine inaniyorum. Tüm çiftçilerimizin yolu bahti açik olsun” seklinde konustu.

Yarisma sonunda sampiyonluk ipini Cengiz Dursun gögüsledi. Ikinci Hüseyin Dalgiç, üçüncü ise Cabbar Koç oldu. Dereceye giren çiftçilere misir tohumu, mobil gübreleme destek servisi ve hediye çeki verildi.

Yarismaya katilarak heyecan uyandiran tüm çiftçilere tesekkür eden Erdem, dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Yarismayi izlemeye Ceyhan Ziraat Odasi Baskani Savas Öztürk, çok sayida çiftçi ve vatandasin yani sira belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe baskanlari katildi.

Kaynak: İHA