Bursa'da Yenisehir'e Modern Site

Yenisehir’de ara sokaklarda sikisan, kaldirim isgali sebebiyle tepki gören ve otopark sorunu yasayan galerici esnafi, tek adreste bulusacak. Ilçenin Bursa çikisindaki 14 dönüm araziye modern bir oto galericiler sitesi insa edilecek.

Bursa'da Yenisehir'e Modern Site
Tarim ve tarih sehri Yenisehir’de yillardir yaya ve araç trafigi yönünden sikayet konusu edilen galerici esnafi, tek bir adreste toplanacak. Belediye Baskani Davut Aydin’in S.S. Yenisehir Oto Galericiler Kooperatifi Baskani Orhan Erol ile yaptigi görüsmelerin ardindan üretilen “site projesi”nde ilk somut adim atildi. Kooperatif yönetimi, Yenisehir Oto Galericiler Sitesi insaati için “ilçede en uygun yer” olarak önceden belirledikleri, Cihadiye Mahallesi’nde küçük sanayi sitesinin bitisigindeki 14 bin 200 metrekarelik araziyi Hazine’den ihale yoluyla satin aldi.

Hazine’nin açtigi ve Türkiye genelinden 14 teklifin verildigi ihale sonuçlari kesinlestikten sonra S.S. Yenisehir Oto Galericiler Kooperatifi Baskani Orhan Erol, esnaf arkadaslariyla birlikte Belediye Baskani Davut Aydin’i makaminda ziyaret etti. Yenisehir’in Bursa çikisindaki araziye insa edilecek galericiler sitesinin proje ve imar planlari izni konusunda kendilerine destek veren Belediye Baskani Davut Aydin’a tesekkür eden Kooperatif Baskani Orhan Erol, “Simdiden üyelerimizle birlikte müsterilerimize modern bir ortamda hizmet verecek olmanin heyecanini yasiyoruz. Bu süreçte bizi hiç yalniz birakmadiniz ve sürekli kooperatifimizin yaninda oldunuz” dedi.

Yenisehir kent merkezinde ara sokaklara sikisan galericilere derli toplu bir çalisma ortami sunmanin önemine isaret eden Baskan Aydin da, "Yillardir, kaldirim isgali nedeniyle tepki gören ve otopark sorunu yasayan galerici esnafimizin tek bir merkezde toplanmasi bizim için de önemliydi. Bundan sonraki süreçte arazi planlamasindan araç gereç destegine degin birçok asamada galerici esnafimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Oto galericiler sitesi, bizim de seçim vaatlerimiz arasinda yer alan bir projeydi. Bu vaadimizi, 80 kadar üyesi olan kooperatifimizle kisa sürede hayata geçirecegiz. Simdiden Yenisehir’imize hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA