Bakan Yanik'tan Aile Haftasi Mesaji

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkina sahip çikarak onun refahi, huzuru ve güvenligi için her türlü destegi verebilir. Bu birbirine bagli zincirin en önemli halkasi olarak biz saglikli yapidaki aileyi görüyor ve bu yüzden her firsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz” dedi.

Bakan Derya Yanik, Aile Haftasi dolayisiyla video mesaj yayimladi. Bakan Yanik, mesajinda sunlari kaydetti:

“Her ne kadar ‘toplumun en küçük birimi’ olarak tanimlansa da aslinda bizim için anlami çok büyüktür. Barindigimiz mekânin adi ‘evdir’ fakat o evi yuva yapan içindeki sevgi, merhamet, fedakârlik, paylasma ve dayanisma duygularidir. Bu duygularla o evde yasayan insanlar da ‘aile’ olur. Bizim medeniyetimizde aile, gerek çekirdek hâli, gerek genis hâliyle akrabalik ve hisimlikla çogalip bütünlesir. Hatta dünyada en fazla aile ve akraba odakli ünvan, biliyorsunuz Türklerdedir. Bu zengin yapi zedelendiginde toplum gücünü yitirmeye baslar. Toplum ve devletin devamliligi için, bu yapiyi korumak ve güçlendirmek gerekir. Bu noktada da herkese görevler düsmektedir.

Aile kurumuna sahip çikmanin ve onu degerlerimizle uyumlu bir sekilde günümüz sartlari dahilinde güçlendirmenin yolu, yine karsilikli sevgi, fedakârlik, sorumluluk ve adaletli paylasimdan geçiyor. Unutmayalim, bizleri sefkatle saran, sevgiyi üzerimizde bir gölge gibi tasiyan, hayata bakisimizi sekillendiren yer ailedir. Isittigimiz ilk söz, telaffuz ettigimiz ilk kelime, tattigimiz ilk lezzet, dokundugumuz ilk nesne, gördügümüz ilk insanlar. Hepsi bu çatinin altinda var olmustur. Bu çati altindaki iliskilerin ve kisilerin saglikli, mutlu ve güçlü olmasi toplumun güçlü olmasi demektir.

Güçlü toplum, güçlü devlet demektir. Güçlü devlet halkina sahip çikarak onun refahi, huzuru ve güvenligi için her türlü destegi verebilir. Bu birbirine bagli zincirin en önemli halkasi olarak biz saglikli yapidaki aileyi görüyor ve bu yüzden her firsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz. Bu duygularla 85 milyonluk büyük ailemizin aile haftasini tebrik ediyor, gelecek güzel günleri uyum içerisinde, hep birlikte insa etme temennisiyle sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA