Arazide Bitkin Halde Bulunan Dogan Tedavi Edildi

Kirikkale’de jandarma ekiplerince arazide bitkin halde bulunan dogan kusu, tedavi edildi.

Arazide Bitkin Halde Bulunan Dogan Tedavi Edildi
Kirikkale’nin Hacilar beldesinde, Il Jandarma Komutanligi’na bagli Çevre, Doga ve Hayvan Koruma (HAYDI) ekipleri tarafindan bitkin halde bulunan dogan kusu, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügüne teslim edildi. Av koruma memurlarinca da uçma güçlügü çeken dogan kusunu bakim ve tedavileri için Veteriner Fakültesine ulastirildi. Hekimler tarafindan tedavisi yapilan kus, bir hafta gözetim altinda tutulduktan sonra da dogal ortamina birakildi.

Kirikkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi 5. sinif ögrencisi Zelal Degirmenci, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, dogan kusunun hayati tehlikesi olmadigini belirterek, ilaç tedavisi gördügünü söyledi.



Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi ekipleri tarafindan Veteriner Fakültesi’ne getirildigini ifade eden Degirmenci, "Ilk geldiginde oldukça bitkin bir durumdaydi. Neredeyse hareketsiz vaziyette yatiyordu muayene masasinda ve kafeste. Herhangi bir yarasi kanadinda kirik gibi hayatini etkileyecek ciddi bir yarasi yok. Ancak uzun süre aç kaldigini ve bir yere çarparak düstügünü düsünüyorum. Ufak çapli bir kafa travmasi vardi. Yapilan tetkikler ve tahliller sonucunda tedavisine basladik. Suanda da ilaç tedavisi görüyor. Biraz daha gücünü toplamasini amaçliyoruz. Onun disinda hayatini etkileyecek bir durum yok" dedi.

Degirmenci, "Doganlar genellikle yüksek agaçlarin tepesinde yada kayaliklarin tepesinde yuva kurarlar kendilerine. Etçil hayvanlar. Küçük fareler, böcekler yada ölmüs hayvanlarin lesleriyle beslenirler. Çok daha tahil ve meyve tohumu yemezler tamamen etçil beslenirler" diye konustu.

Kaynak: İHA