31 Mahallede Içme Suyu Sevinci

Samsun Büyüksehir Belediyesi SASKI Genel Müdürlügü, Gidirli Içme Suyu Aritma Tesisi’nin insaatini tamamladi. Tesisin yapimini 180 günde bitiren SASKI, 31 mahalleye su vermeye basladi.

31 Mahallede Içme Suyu Sevinci
Karadeniz’in merkezi Samsun’da içme ve atik su altyapi çalismalarini hiz kesmeden sürdüren Büyüksehir Belediyesi SASKI Genel Müdürlügü, 17 ilçenin su problemlerini çözmeye devam ediyor. Su sorunu yasayan mahalle birakmamayi hedefleyen SASKI, bu kez de hizmete aldigi Gidirli Içme Suyu Aritma Tesisi ile Havza-Vezirköprü ve Bafra ilçelerine bagli 31 mahallenin su sorununu çözdü. Aritma tesisiyle kesintisiz içme suyuna kavusan mahalle sakinleri, büyük sevinç yasadi. Havza Kayabasi Mahallesi Muhtari Bekir Erden, “Hayvanlarimiza verecek suyumuz bile yoktu” derken, Hacibattal Mahallesi Muhtari Ilyas Saglam ise, “Yaz aylarinda da kurakliga bagli suyumuz akmiyordu. Bu tesis, tüm mahallelerimiz için takdire sayan bir yatirim oldu” dedi.



24 milyon liraya mal oldu

Havza’nin Gidirli Mahallesi’ndeki kirsal alanda temeli geçen yil kasim ayinda atilan içme suyu aritma tesisi, Ramazan Bayrami arifesinde tamamlandi. Yaklasik 24 milyon TL’ye mal olan tesis, Dereköy Baraji’ndan aldigi suyu, saniyede 120 litre aritarak Havza’nin Kuskonagi, Arslançayiri, Sivrikese, Ilica, Kayabasi, Serifali, Hacibattal, Kirencik, Gidirli, Yagcimahmut, Hecinli, Çiftlikköy, Erikbelen, Çakiralan, Ekinpinari, Elmacik, Yaylaçati, Vezirköprü’nün Imircik, Kuyumcu, Devalan, Yolpinar, Alancik, Kaplancik, Özyörük, Kabali, Güldere, Danabas, Çekalan, Dümrek, Oluklu ile Bafra’nin Sarpin mahallelerine dagitiyor.Tamamlanan tesis ile mahalle sakinleri uzun süre bekledikleri memba kalitesindeki suya kavustu. Daha önce dereden veya tankerle getirdikleri suyu kullanan vatandaslar, musluklarindan akan kesintisiz suyla çifte bayrak sevinci yasadiklarini söyledi.



“Herkes çok rahat etti”

Yillardir su sorunu yasadiklarini anlatan mahalle sakinlerinden ev hanimi Ayse Erden, “Suyumuz olmadigi için tankerle su getirip ihtiyaçlarimizi gidermeye çalisiyorduk. Bulasigi, çamasiri zor yikiyorduk. Temizligimizi düzenli yapamiyorduk. Ramazan Bayrami ile birlikte suyumuz geldi. Bizim için çifte bayram oldu. Disaridan gelen herkes de çok rahat etti. Tanker suyuna göre daha kaliteli. Musluklardan akan suyumuzu gönül rahatligiyla içiyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Bizler için büyük bir hizmet”

Yapilan yatirimin önemine deginen Havza Kayabasi Mahallesi Muhtari Bekir Erden, “Sehir disindan gelen misafirlerimiz büyük sorun yasiyordu. Hayvanlarimiza verecek suyumuz bile yoktu. Derdimizi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir’e ilettik. Hemen çalisma baslattilar. Sondaj ve keson kuyu denemelerimizde çikan su içilemez çikti. Sonrasinda da içme suyu aritma tesisi kurmaya karar verdiler. Kasim ayinda temeli atildi. Çogu vatandasimiz, bu kadar kisa sürede bitecegine inanamadi. Ramazan Bayrami’na 3 gün kala suyumuz geldi. Suan aritma tesisinden gelen suyumuz, memba kalitesinde. Bu yatirim, hem ilçemizi hem de mahallelerimizi kurtardi. Bizler için büyük bir hizmet. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir’e, SASKI Genel Müdürü Bahattin Yanik’a ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.



“Çok kisa sürede aritma tesisi yapildi”

Hacibattal Mahallesi Muhtari Ilyas Saglam ise, “Benim mahallemde yaklasik 5 yildir su kalitesi sorunu vardi. Yaz aylarinda da kurakliga bagli suyumuz akmiyordu. Fabrika ve kanalizasyon atiklari, mahallemizin yanindaki çaydan geçiyordu. Su klorlanip mahalleye dagiliyordu ama saglikli degildi. Çok kisa sürede aritma tesisi yapildi. Bayramda su verilecegini taahhüt etmislerdi. Sag olsunlar sözlerini tuttular. Bu tesis, tüm mahallelerimiz için takdire sayan bir yatirim oldu. Baskanimiz Mustafa Demir’e çok tesekkür ediyorum. Kendisinden de hizmetlerinden de memnunuz. Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA