YÖK Baskani Özvar Müjdeyi Verdi

ESKISEHIR – Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, NFT ve Blockchain ile ilgili, “Bu konu ve temalari kapsayan bölüm veya programlar tasarliyoruz” dedi.

YÖK Baskani Özvar Müjdeyi Verdi
Bir takim ziyaretler için Eskisehir’de bulunan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Türk Dünyasi Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde ögrencilerle bir araya geldi. Sohbet tadinda geçen programda ögrencilerin kendilerine yönelttigi sorulari cevaplayan Özvar, yeni bölümlerin ve projelerin müjdesini de verdi.

“Uzaktan egitim, dijital dönüsümün sadece bir parçasi”

Rus Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencisi Alperen’in dijital dönüsümle ilgili sorusunu cevaplayan YÖK Baskani Özvar, ciddi bir tecrübeyle birlikte olumsuzluk yasanmadan salgin döneminin geçirildigini belirtti.

Normalde de üniversitelerde var olan uzaktan egitimin yayginlastirilarak kullanim oraninin arttigini belirten Özvar, “Üniversitelerimiz son 20-25 yilda fevkalade önemli adimlar atti. Dijitallesmeyle birlikte bütün süreçleri, dijital olarak takip edebilecek programlari ve yazilimlari kullanmaya basladilar. Uzaktan ve açik ögretim unsuruyla egitim ögretim, dijital dönüsümün sadece bir parçasi. Çok büyük bir parçasi degil. Salgin esnasinda biz müfredatin bir kismini online yapilmasini sagladik. Daha önce de online vardi, orani yükseltmis olduk. Iyi de oldu. Egitim ögretim aksamamis oldu. Bütün üniversitelerde uzaktan egitim ögretim isini gelistirmeyi hedefledik. Hepimiz ciddi bir tecrübe yasadik” dedi.



“Bu konu ve temalari kapsayan bölüm veya programlar tasarliyoruz”

Dünya gündeminde güncelligini koruyan ve günden güne büyüyen Metaverse sistemi ile birlikte hayatimiza giren NFT ve Blockchain’in üniversitelere gelip gelmeyecegi hakkin soruda ise Özvar’dan adeta müjde geldi. Üniversitelerde bu konulari kapsayan bölüm ve programlarin tasarlandigini belirten Prof. Dr. Erol Özvar, su ifadeleri kullandi:

“Hakikaten son yillardan en çok talep edilen, dünyada da en çok ragbeti bu alanlar görüyor. Açikça söyleyebilirim en çok hoca ihtiyaci duydugumuz bölümler buralar. Aranizda bu alanlara ilgisi olan arkadaslarimiz varsa, hiç durmasinlar ve devam etsinler. Dogrudan bu konu ve temalari kapsayan bölüm veya programlar tasarliyoruz su anda.”
Kaynak: İHA