Trabzon'da Gerçegini Aratmayan YKS Provasi

Türkiye genelinde baska bir örnegi olmayan ve Trabzon’da uygulanan YKS son provasi Trabzon Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi bina ve salonlarinda gerçeklesti.

Trabzon'da Gerçegini Aratmayan YKS Provasi
“Saglikli Prova Saglam Sinav” sloganiyla düzenlenen sinavda ögrenciler ve aileler gerçek sinav heyecani yasadi. Saat 10.15’te baslayan sinavda, ÖSYM’nin tüm kurallari uygulanirken, saat 10.00’dan sonra sinav salonlarina girisler kapatildi. Sinav salonlarina cep telefonlari ve ÖSYM tarafindan yasaklanan esyalarla girislere müsaade edilmedi.

“YKS Son Prova” sorulari, Il Milli Egitim Müdürlügü ögretmenleri ve Trabzon Üniversitesi akademisyenlerinden olusan 60 kisilik Sinav Soru Hazirlama Komisyonu tarafindan hazirlandi. Sinav soru kitapçiklarinin basimi Trabzon Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirildi.

Ayrica ögrencilerin kirtasiye malzemeleri de yine büyüksehir belediyesi tarafindan karsilandi.

Sinav hazirliklarinin her asamasini titizlikle inceleyen Il Milli Egitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoglu, ögrencilerle ayni anda uygulama alanlarinda bulundu. Sinav öncesi ögrencilerle sohbet ederek onlarin heyecanini paylasan Fettahoglu, “Hedeflerinize giden yolda, sevgimiz, ilgi ve gayretimizle yaninizdayiz” dedi.

Fettahoglu ögrencilere, “Kazandiginiz deneyimleri kazanca dönüstürdügünüzü görmek bizler için gurur kaynagi olacaktir. Bu sehrin çocuklari olarak daha iyiye, daha güzele ulasmaniz için erisim saglamamiz gereken her türlü bilgi kaynagini sizler için olanakli hale getirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA