TBMM'den Balikesir'e Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu, Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’ni (BALOSB) ziyaret etti.

TBMM'den Balikesir'e Ziyaret
Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’nde kadin çalisanlarin öncelikli oldugu isletmeler ile ilgili bilgiler alan milletvekilleri, ardindan OSB’de çalisan kadinlarin çocuklarinin egitim gördügü anaokulunu inceledi.

Komisyon üyelerinden AK Parti Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu üyesiyim, alt komisyon kurduk geçtigimiz yil Temmuz ayinda. Biri kadinin is ve aile yasaminin uyumlastirilmasinda ortaya çikan sorunlarin tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi konulu. Alt komisyonumuzun baskani ben seçildim. Bu dönem Ekim ayindan itibaren meclis komisyon çalismalarimizi önce mevcut durumun tablonun ortaya çikarilmasi noktasinda devam ettirdik. Geçtigimiz Mart ayinda Istanbul’da bir panel düzenledik. Hem kadin STK’lari hem de sektörde kadin çalisani yogunlukta oldugu sektör temsilcilerini dinledik. Ayni zamanda Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kresi yerinde inceledik. Simdi bugün de Balikesir Organize Sanayi Bölgemizdeki kresi inceliyoruz. OSB’de kadin çalisanlarinin çocuklarinin öncelikli olarak ögrenim gördügü, egitim gördügü kresi sahada görmüs oluyoruz. Tabii hedef kadin istihdamini, bunun kalici ve sürdürülebilir olmasini saglamak. Bu noktada bizim iktidarlarimiz döneminde birçok yasal düzenleme, yasal degisiklik, kadin istihdamini arttirmaya ve kalici olmasini saglamaya yönelik düzenleme yapildi ama hayat devam ediyor. Süreklilik arz ediyor. Degisen ve gelisen ihtiyaçlar her geçen gün önümüze çikiyor, durumlar degisebiliyor. Biz bu gelisen yeni durumlar karsisinda kadin istihdaminin kalici olmasi noktasinda neler yapilabiliriz bunlari tespit ediyoruz. Öncelikli mesele bir çocuk bakimi, bir engelli, digeri de engelli ve yasli bakimi. O konular hassasiyetle önem arz ediyor. Bu noktada biz hem saha çalismalarimizi hem ilgili kurum ve kuruluslardan hem bakanliklarimiz, hem uluslararasi kurulusla, kurulusla, hem memur ve isçi sendikalarimizin temsilcileri bundan sonra hem bu konudaki güzel örnekleri, hem kisisel anlamda hem kurum anlaminda dinlemeye, onlarin katkisindan istifade etmeye devam edecegiz diyorum" dedi.

Komisyon üyelerine OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Hüseyin Bekki ve OSB Müdürü Mesut Eray eslik ederken, Komisyon üyeleri OSB içinde hizmet veren kresi ziyaret etti.
Kaynak: İHA