Taniklari Söke'nin Tarihini Anlatmaya Devam Ediyor

Aydin’in Söke ilçesinde ‘Söke Tarihini Ögreniyor’ projesi çerçevesinde baslatilan ’Mübadele Sohbetleri’ sürerken, gerçeklestirilen sohbet toplantilarinda taniklari Söke’nin tarihini anlatmaya devam ediyor.

Taniklari Söke'nin Tarihini Anlatmaya Devam Ediyor


Söke Tarih Arastirmalari ve Kültür Degerlerini Koruma Dernegi tarafindan gerçeklestirilen ve Söke Belediyesi ile Söke Kent Konseyi’nin destek verdigi söylesiler dizinin ikincisinde Hüsnü Adali konusmaci konuk olarak yer aldi. Ailenin fertlerinden Hüsnü Adali; Girit’ten Söke’ye bir göç hikayesi olan ‘Nesetzadeler ve Adali Ailesi’ni, yasadiklarini ve tanik olduklarini paylasti. Tarihi Kemalpasa Mahallesi Uzbek Konagi’nda gerçeklesen söylesi oldukça ilgi gördü. Tarihin taniklarinin konuk edilecegi söylesiler dizisinin farkli konu ve konuklarla devam edecegi belirtildi.

Söke Tarih Arastirmalari ve Kültür Degerlerini Koruma Dernegi Baskani Ismail Caner Genç, “göçle gelen ailelerinin son temsilcilerinden yasanmisliklari, kendi agizlarindan dinlemeye devam edecegiz. Böylece kayit altina alinan detaylar Söke’nin tarihine isik tutacak, önemli bir envanter olusturacak” dedi.

Kaynak: İHA