Salihli'de Özel Ögrencilerden Özel Sergi

Manisa’nin Salihli ilçesinde, Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerinin hazirladiklari ürünlerin sergilendigi görsel sanatlar ve el sanatlari sergisi açilisi yapildi.

Salihli'de Özel Ögrencilerden Özel Sergi
“Engelliler Haftasi” etkinlikleri dolayisiyla Salihli Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerinden olusan ritim grubu, yaptigi gösteri ve çaldiklari enstrümanlarla izleyenlerin keyifli dakikalar geçirmelerini sagladi. Engelli ögrencilerimiz, sunduklari gösteriler ile profesyonellere tas çikartirken izleyenlerden tam not aldi.

Düzenlenen gösterilerin akabinde, engelli ögrencilerin hazirlamis oldugu ürünler için stantlar kuruldu. Stantlarda okullarda yil boyu engelli ögrencilerin hazirladiklari el isi, yagli boya, ahsap isleri örgü, dantel ve el sanatlarindan olusan eserleri begeniye ve satisa sunuldu.

10-16 Mayis tarihleri arasinin “Engelliler Haftasi” olarak kutlandigini hatirlatan Kaymakam Saglam kisinin dogustan engelli olmasi veya sonradan yasadigi kazalarla engelli birey haline gelmesinin her insanin karsilasabilecegi dogal bir olgu oldugunun altini çizdi ve tüm engellilerin Engelliler Haftasi’ni kutladi.

Düzenlenen sergi açilisina Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam’in yani sira; Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Dogukan Karaaslan, Salihli Belediye Baskan Yardimcisi Metin Durmaz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Yenen, Ilçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Salihli Gençlik Hizmetleri Ve Spor Ilçe Müdürü Oktay Ayaz, Ilçe Müftüsü Adem Karakelebek, Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Nuri Kaya, okul ögretmenleri, çalisanlari ve engelli yakinlari katildi.

Kaynak: İHA