Meydan Projesinde Ilk Yikim Basladi

Samsun Cumhuriyet Meydani projesinde eski vergi dairesi binasinin yikimina baslandi.

Meydan Projesinde Ilk Yikim Basladi
Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi 14 Aralik 2020’de yapilan toplantida Cumhuriyet Meydani’nda sokak sagliklastirma projesini kabul etmisti. Proje dahilinde Bulvar AVM ile park arasindaki 2 bina, eski vergi dairesi binasi, Cumhuriyet Meydani dis kavsaginda teknoloji magazasi, askerlik subesi binasi, meclis binasi gibi binalarin yikilarak meydan projesine kazandirilmasi, meydanin denizle baglantisini olusturarak modern bir görünüme kavusturulmasi hedeflendi. Söz konusu proje çerçevesinde ilk yikim islemine, Site (Merkez) Camii bitisigindeki eski vergi dairesi binasindan baslandi.

“Site Camii ile alakali bir yikim durumu yok”

Yikim hakkinda bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ilhan Bayram, “Cumhuriyet Meydani projemiz var. Bu proje kapsaminda kamulastirilan, bize ait ya da tahsisi alanindaki yerleri birer birer yikiyor, alani açiyoruz. Yikimina baslanan eski vergi dairesi binasinin yerine bir sey yapilmayacak. Yikilan yerlerde meydan projesine uygun olarak alan düzenlemesi yapilacak. Eski vergi dairesi binasini 2 haftada yikmayi planliyoruz. Site Camii ile alakali bir yikim durumu yok. ‘Yikilacak’ diye haberler çikti ama yapilan is; tahsisini aldigimiz eski vergi dairesi binanin yikilmasidir” dedi.

Yikimlarin birer birer devam edecegini ifade eden Ilhan Bayram, “Meydan projesi, sehrin vizyon projelerinden bir tanesi. Sehirler artik dünyada meydanlariyla ön plana çikiyorlar. Meydanlar ile bir vizyon olusturuyorlar. Biz de Cumhuriyet Meydani’ni o anlamda düzenliyoruz. Kamulastirma islemleri devam ediyor, tahsisler devam ediyor. Bitirdigimizde parça parça yikacagiz. Proje kapsaminda kamulastirilan ya da bize ait olan yerlerdeki personellerin nakledilecegi yerler temin edildikçe oralar da yikilacak” diye konustu.



“Yargi kararlarina uyuluyor”

Proje hakkinda çikan yürütmeyi durdurma kararina deginen Bayram, sunlari söyledi:

“Biz isimize devam ediyoruz. Yargi kararlarina muhakkak ki uyuluyor. Yargi kararlarinda bir projenin bütünü iptal edilmiyor veya bütünü durdurulmuyor. Orada yargi; 10 tane isten 1’i ‘söyle degil de söyle olmasi lazim’ diyor. Onu da düzeltiyoruz zaten.”
Kaynak: İHA