Kayseri Üniversitesi 4 Yasinda

Uygulama ve proje odakli misyonu ile mesleki ve teknik yüksekögretimde Türkiye’nin sayili üniversiteleri arasina girme vizyonuna sahip Kayseri Üniversitesi, kurulusundan bu yana geçen 4 yillik sürede ciddi mesafe kat etti. Özellikle organize sanayi bölgelerinde OSB-MYO kurulmasi çalismalarina agirlik veren Kayseri Üniversitesi, mesleki ve teknik yüksekögretimi sahaya tasiyarak is dünyasinin ihtiyaç duydugu nitelikli teknik personel ihtiyacini karsilama ve bu yönde üretim kalitesine de katki saglamayi amaçliyor.

Kayseri Üniversitesi 4 Yasinda
Kayseri Üniversitesi’nin 4 yillik çalismasini degerlendiren Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa; yeni üniversite olmalarina ragmen sorumluluklarin agir oldugunu belirtti ve bulundugu sehre, ülkemize ve topluma katki konusunda öngörülen hedefleri azimle gerçeklestirdiklerini söyledi.

Rektör Karamustafa’nin mesaji söyle;

“9 Mayis 2018 tarihinde TBMM’de 7141 sayili kanunla kuruluslari kabul edilen ve 18 Mayis 2018 tarih ve 30425 sayili Resmi Gazete’de kuruluslari yayimlanan yeni üniversiteler arasinda yer alan Kayseri Üniversitemiz, bugüne kadar geçen 4 yillik sürede ciddi gelisim göstererek, yaptigi ve yürüttügü projeler, isbirlikleri ve koydugu hedefler ile büyüme ve gelismeye devam ederken ülke ve toplum faydasina yönelik çalismalar sürdürmektedir.

Kampüste degil sahada egitim slogani ile kurulusumuzdan bu yana sahada olmaya, is dünyasi ile bütünlesmeye, yerel dinamiklerle ortak projeler yürütmeye, nitelikli insan gücü yetistirmeye, kisacasi ülke ve toplum faydasina yönelik çalismalari, misyon ilkeleri çerçevesinde sürdüren üniversitemizin, geçen 4 yillik sürede önemli yere geldigini söyleyebiliriz, ama üniversitemizi hak ettigi yere tasiyabilmek için daha yapacagimiz çok isler var. Özellikle OSB-MYO konusuna agirlik veren uzun süren salgin sürecine ragmen bu konuda çalismalari hiz kesmeyen üniversitemiz, OSB-MYO projesini önümüzdeki yillarda hayata geçirecek ve bu sayede gerek sahada egitime, gerekse nitelikli teknik meslek elemanlarinin yetismesine önemli katki sunacaktir. Kulvarinda en iyisi olma yolunda adimlarini saglam ve kararli atan üniversitemiz, ülkemizin gelecek hedeflerine fayda verme adina üzerine düseni fazlasiyla yerine getirmeye devam edecektir. Sahip oldugumuz akademik bilgi birikimi ile ismini aldigi Kayseri sehrinin üniversitesi olmasindan duydugumuz gururla Kayseri sehrine her alanda katki vermeyi sürdürecegiz.

Biz Kayseri sehrinin üniversiteyiz. Bizim gelisimimiz Kayseri’mizin gelisimi, Kayseri’mizin gelisimi ise bizim gelisimimizdir. Kayseri’miz için el ele vermeye, çalismaya, isbirliklerine, bilgi ve proje üretimine, fayda saglamaya ve nihayetinde Kayseri sehri ile ülkemizin günün degisen is yapma sekillerini de dinamik bir yapi içerisinde dikkate alarak, daha da ileriye tasinabilmesi için tüm imkânlarimizi seferber etmeye devam edecegiz. Bu duygularla kurulusumuzdan bu yana bize sürekli destek veren basta sehrimizin degerli yöneticileri ile siyasetçileri ve bürokratlari olmak üzere; hayirseverlerimiz, belediye baskanlarimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluslari ile tüm hemserilerimize sükranlarimizi sunuyoruz. Üniversitemizin 4. kurulus yildönümünün basta üniversitemiz ögrencileri, akademik ve idari çalisanlari ile tüm hemserilerimize hayirli olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA