Istanbul'da Samsun Rüzgari

Samsun Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi destegiyle Istanbul’da organize edilen “Büyük Samsun Bulusmasi” ziyaretçi akinina ugruyor.

Istanbul'da Samsun Rüzgari
“Yenikapi’ya Gel”, “Samsunu Gör” sloganiyla Samsun’un dogal güzellikleri, lezzetleri ve kültürünü yerinde görme imkâni saglanan tanitim günlerine Istanbul’da yasayan Samsunlular akin ediyor. Tanitim günlerinde stant açan Bafra Belediyesi, yöresinin lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Bafra Belediyesi tarafindan hazirlanan stant her yastan ziyaretçilerden yogun ilgi görüyor. Her açidan ilçenin tanitimina yönelik çalismalarin yer aldigi stantta Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç da ziyaretçilerle yakindan ilgileniyor, bizzat ikramlarda bulunuyor.

“Tüm hemsehrilerimizi standimiza davet ediyorum”

Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, “Samsun Tanitim Günleri kapsaminda Istanbul çevresindeki gurbetçi hemsehrilerimizle beraber oluyoruz. Belediyemiz tarafindan hazirlanan standimizin gördügü ilgi bizleri oldukça mutlu ediyor. Gönül belediyeciligi projelerimizi, incelemek ve fikirlerini bizimle paylasmak isteyen, Bafra’mizi Yenikapi’da yasamak isteyen tüm hemsehrilerimizi standimiza davet ediyorum. Bafra denildiginle akla gelen meshur pidemiz, kaymakli lokumumuz, nokulumuz, dondurmamiz ve keskegimizden ziyaretçilerimize ikram ediyoruz. Samsun halkini, dogdugumuz topraklardan, doydugumuz topraklarda bir araya gelmek, hasret gidermek, sohbet etmek, kültürümüzü yasamak için, birlik ve kardesligimizi pekistirmek adina bu güzel etkinlige vesile olan tüm hemsehrilerimize tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bafra Belediyesi standinda ilçenin tarihi, kültürel, dogal ve folklorik güzelliklerini ayrilariyla anlatan çalismalarin yaninda Bafra pidesi, kaymakli lokum, nokul, Bafra dondurmasi ve keskek gibi fark olusturan lezzetler ziyaretçilerin begenisine sunuluyor. Zembil ve Bafra pirincinin tanitimina yönelik etkinlikler de yer aliyor.
Kaynak: İHA