Gülsehir'e 100 Bin 'Gül Fidani' Dikilecek

Nevsehir’in Gülsehir ilçesine yapilacak olan Millet Bahçesi sayesinde Gülsehir’in cazibe merkezi olacak.

Gülsehir'e 100 Bin 'Gül Fidani' Dikilecek
Gülsehir Belediyesi, Kizilirmak nehri kenarinda Millet Bahçesi yapimina basladi.

110 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek olan proje de yürüyüs yollari, spor alanlari ve sosyal tesisler yer alacak.

Gülsehir Millet Bahçesi, bölge iklimine uygun türden bitkilerle renklenecek. Ilçe merkezi basta olmak üzere öngörülen projelerin birer birer hayata geçirilecegini ifade eden Belediye Baskani Fatih Çiftci; "Bir hayal daha gerçek oluyor. Kizilirmak kenari yaklasik 110 dönümlük millet bahçesi çalismalarina baslandi" sözleriyle müjdesini duyurdugu açiklamasinda sunlari ifade etti; "Bir milyonluk oyun grubu alindi, Yürüyüs yollari için bir buçuk milyon tas ihalesi tamamlandi, Aydinlatma için yaklasik 1,8 milyonluk solar lamba ihalesi bitti teslim alindi. 100.000 gül ve binlerce bitki ve agaç alimi yapildi. Sulama için altyapi ihalesi iki hafta içinde tamamlanmasi hedefleniyor” dedi.

Kizilirmak kenarinda yaklasik 110 dönümlük bir alanda yapilacak olan Millet Bahçesi Projesi sosyal tesisleri, Yürüyüs yollari, oyun, spor alanlari ve peyzaj çalismalariyla Gülsehir, modern bir tesis kazanmis olacak. Gülsehir Belediyesi tarafindan hazirlanan proje çerçevesinde hobi bahçesi, Millet Bahçesi ve Kizilirmak çevresi düzenleme çalismalari tamamlandiginda Gülsehir’in cazibe merkezi haline getirilmesi planlaniyor.
Kaynak: İHA