Çigli'de Balkan Rüzgari Esti

Çigli Belediyesi’nin ev sahipliginde 13-14 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen Çigli-Çaska Kuzey Makedonya Festivali son buldu. Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski ve beraberindeki heyetin de katildigi festival renkli görüntülere sahne olurken, vatandaslarin da festivale ilgisi büyük oldu.

Çigli'de Balkan Rüzgari Esti
Çigli Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen Çigli-Çaska Kuzey Makedonya Festivalinde cosku festivalin ikinci gününde de devam etti. Çigli-Çaska Kuzey Makedonya Festivali’ne katilmak için kente gelen Çaska Belediye Baskani Goran Stojanovski, Mavrovo-Rostuse Belediye Baskani Medat Kurtovski, Stumica Belediye Baskani Kostadin Kostadinov ile Kuzey Makedonyali devlet yetkilileri ve is insanlarindan olusan heyet, sabah saatlerinde Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger’i ziyaret etti. Daha sonra da Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski ile beraber Izmir’de faaliyet gösteren Makedonya Dernek Baskanlarinin ve temsilcilerinin katildigi bir programda Makedonya’da degisen vatandaslik haklari hakkindaki bilgilendirme toplantisinda bulustu. Makedon sanatçilardan ve Makedon Halk ekibinden önce Engelliler Haftasi nedeniyle Çigli Kent Konseyi Engelli Meclisi Halk Oyunlari ekibi sahne aldi. Ardindan Makedon Köprülü Sarki ekibi alani dolduran yüzlerce Çigliliyi costururken, Makedon Halk Oyunlari ekiplerinin sahne almasiyla beraber cosku daha da artti.

“Yasasin Makedonya yasasin Türkiye”

Festivale katilan ve gerçeklestirilen gösterileri ilgi ile izleyen Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski, Makedonya ve Türkiye’nin kardesliginden duydugu mutlulugu dile getirerek sunlari söyledi:

"Çiglili vatandaslara bu gece burada bulunduklari için çok tesekkür ederim. Bizim belediye baskanlarimiz ve milletvekillerimiz de burada. Büyük bir heyet olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere Makedonya’dan çok sicak selamalar iletiyorum. Öte yandan bu festivalin düzenlenmesi için büyük bir çaba harcayan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’ye ve Çaska Belediye Baskani Goran Stojanovski’ye çok tesekkür ederim. Özel bir tesekkürüm de burada bulunan Makedon göçmeni kardeslerimize olacak. Sizler Makedon gelenegini buraya kadar getirdiniz ve burada yasatmaya devam ediyorsunuz. Her iki ülkede yasayan vatandaslarimiza hem Makedon hem de Türk kültürünün gelistirilmesine katki koyan herkese tesekkür ediyoruz. Yasasin Makedonya Cumhuriyeti, yasasin Türkiye Cumhuriyeti.”

“Mutluluk duyuyoruz”

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski’yi burada agirlamak bizim için çok önemli. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti 31 yil önce kuruldu ve ilk taniyan devletlerden bir tanesi de Türkiye oldu. Makedonya ve Türkiye arasindaki kardeslikten dolayi mutluluk duyuyoruz. Çigli Belediyesi 12 Eylül’de kapatildi ve 30 yil önce tekrar açildi. Bu 30. yil anisina Nedim Atila’ya rica ettik ve o da Çigli’nin kitabini yazdi. Bu kitabin ilk baskisi ve tek örnegini Içisleri Bakanimiza hediye etmek istiyoruz” dedi.



Baskan Gümrükçü’den anlamli hediye

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski’ye Nedim Atila tarafindan yazilan ve Çigli’nin tarihini anlatan ‘Tarihten Günümüze Çigli’ kitabinin ilk baskisini hediye etti. Makedonya Içisleri Bakani Spasoviski de baskan Gümrükçü’ye beraberinde getirmis oldugu hediyeyi verdi.

Konusmalarin ardindan festival kaldigi yerden devam etti. Makedon sanatçilar teker teker sahne alarak, Çiglililere unutulmaz bir gece yasatti. Konser sonrasinda Baskan Utku Gümrükçü, Makedonya heyeti ve siyasi parti temsilcileri festivali gala yemegi ile noktaladilar.
Kaynak: İHA