Çiftçilerden 'Yagmur' Sükrü

Kayseri’de geçtigimiz günlerde yagan yagmur çiftçilerin yüzünü güldürürken, Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdulkadir Günes, "Yagmur dualari sükür duasina dönüstü" dedi.

Çiftçilerden 'Yagmur' Sükrü
Kayseri’de geçtigimiz günlerde etkisini gösteren saganak, çiftçileri memnun etti. Geçtigimiz yaz aylarinda kurakligin etkisini gösterdigi Kayseri’de yagmur öncesinde planlanan yagmur dualari da, saganakla beraber sükür duasina döndü. Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdulkadir Günes de, yagan yagmurdan memnun olduklarini dile getirerek, "Allah’a çok sükür, ne kadar sükretsek az. Bazi bölgelerimizde daha önceden planli yapilmasi gereken yagmur dualari vardi. Sarioglan’da, Yemliha’da ve Ebiç’te vardi, buralara katildik. Yagmur dualari sükür duasina dönüstü. Suanda ilimizde ve diger illerde kirsal kesimde ve ovada yagisla ilgili hiçbir sikintimiz yok. Allah’a sükürler olsun yagan yagmurla beraber çiftçiye bereket yagdi ve çiftçinin yüzünü güldürdü. eger yagmur yagmasaydi geçen sene ki yasadigimiz sikintiyi yasardik. Insan nasil ki karni aciktiginda yemek yemek isterse ürünlerimizde 10-15 gün sonra sicaklik devam ederse yine yagmur ister. Insallah zamaninda yagar. Allah rizkimizi da verir. Bu yagmurlar çiftçimize ilaç oldu, gübre oldu, bereket oldu. Araziye bereket yagdi. Allah’a ne kadar hamt etsek az olur. Sükürler olsun yagislar iyi. Suanda bir sikinti gözükmüyor. Insallah zamani geldiginde böyle peyderpey devam eder ve sikinti yasamayiz. Biz sikinti yasamazsak ülke yasamaz. Biz yagan yagmurdan memnunuz" dedi.



"Suyun gramini israf etmememiz lazim"

Günes, "Barajlarimizin doluluk orani biraz daha yükseldi ama geçen yila göre doluluk oranlari tahmin ettigimiz gibi degil. Barajdan su sulayan çiftçilerimizin suyun mutlaka bir gramini israf etmeden iyi kullanmasi gerekir. Suanda bana göre Türkiye’de su petrol kadar kiymetli. Artik çilgin sulama dönemi bitti. Mutlaka damlama sulama sistemlerinin yapilmasi lazim. Sehrimizde devletimizin takip ettigi projeler var. Bahçecik Baraji’ndan gelen büyük bir proje var, o devam ediyor. Develi’de sag ve sol sahil sulama projesi devam ediyor. Dadagi Tüneli’nden çikan sulama sistemi ve ilave projeler yapildi. Yüz bin dekarlik arazi olan Sarimsakli Ovasi’ndaki kapali sistem projesi Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yatirim programina alindi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA