Bu Sokakta Saglik Var

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan düzenlenen “Saglik Sokagi” projesi AKM önünde kurulan stantlarda misafirlerini bekliyor. Meme kanseri, seker, tansiyon, ates ve nabiz gibi birçok alanda taramalarin yapilacagi etkinlikte, kemik erimesi ve SMA hastaligina farkindalik olusturmak adina egitimlerde düzenlenecek.

Bu Sokakta Saglik Var
Sakarya Büyüksehir Belediyesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan AKM önünde açilisi gerçeklestirilen “Saglik Sokagi” projesi, birçok alanda verecegi saglik hizmetleri ile misafirlerini bekliyor. Ögrenci Hemsireler Dernegi ve Tip Ögrencileri Toplulugu’nun görev yapacagi etkinlik, Cuma gününden baslayarak gün boyu hizmet verecek ve 5 gün boyunca devam edecek.

Ates, nabiz, tansiyon, seker, oksijen seviyesi, beden kitle endeksi ve meme kanseri olmak üzere birçok alanda taramalarin gerçeklestirilecegi sokakta, kemik erimesi ve SMA hastaligina farkindalik olusturmak adina egitimler düzenlenecek. Ayrica etkinlik süresince Il Saglik Müdürlügü’nün rahim agzi kanseri ile ilgili egitim ve bilgilendirmeleri de devam edecek. Çesitli periyodlarda kentin birçok noktasinda yapilmasi planlanan taramalarda, herhangi bir olumsuzluk durumunda ise hastalar ilgili saglik kuruluslarina yönlendirilecek.

Yogun katilimla gerçeklesen açilisa, Sakarya Kent Konseyi Baskani Sinan Çileli ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Rahmi Can Sesen konusmaci olarak katildi.

Açilista konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ise, Pandemi sürecinde sagligin kiymetinin daha iyi anlasildigini ifade ederek, “Malumunuz içerisinde bulundugumuz günler ve tarihsel birikimimiz sayesinde sagligin bizler için ne denli önemli oldugunu bir kez daha görüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’in tabiriyle, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi” sözü bizlere meselenin özünü açikliyor; benim halkim, hemserilerim için devlet çok önemli, çok kutsal, saygi duyulan ve özenilen bir duygu fakat eger senin sagligin yerinde degilse bu devletin bir faydasi olmaz. Bu koca devletin bir nefesçik kadar degeri olmaz. Iste biz Kanuni Sultan Süleyman’in neredeyse 400 yil evvel anlattigi bu sözle konuyu daha yeni idrak ediyoruz. Salginlar ve yayginlasan hastaliklar, bizlere saglimizin kiymetini her geçen gün daha belirgin bir sekilde hatirlatiyor. Mevlam bizleri o günlere benzer salginlardan ve hastaliklardan korusun” diye konustu.

Konusmasinda beslenme ve erken teshisin önemine de vurgu yapan Baskan Yüce, “Saglik konusunda beslenme ve erken teshis çok önemli yer tutuyor. Yediklerimize dikkat ederek vücudumuzu hantal düsürmeyecek ve sik sik tetkikler yaptiracagiz. Bizim basimiza gelmez diye düsünmeyecek hem kendimizi hem de sevdiklerimizi takip edecegiz. Yaptigimiz islerde muhataplarimizin saglik durumlarini dikkate alacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Tarimsal faaliyetlerimizde ‘Önce saglik’ diyoruz”

Çalismalarinda ‘Önce Saglik’ mottosuyla hareket ettiklerini ifade eden Baskan Yüce, “Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak yürüttügümüz tarimsal üretim projeleri sayesinde sehrimizdeki dogal dengeyi yeniden yakalamayi hedefliyoruz. Yetistirdigimiz ürünlerin hastaliktan ari üretim sertifikalarini alarak, ürünlerimizin gerekli saglik standartlarina ve uyaricilarina sahip olmasi için tüm gayreti gösteriyoruz. Gelecekte toplumumuzun daha saglikli bireylerden olusmasi adina, tarimsal üretimde “Önce Saglik” diyerek, olusabilecek tüm hastaliklara karsi simdiden önlem almayi hedefliyoruz. Çocuklarimizla birlikte tüketecegimiz ürünlerin kalitesini artirmak için gayretle mücadele edecegiz. Tüm bu çalismalara ek olarak hemserilerimize spor noktasinda da tüm olanaklari saglamaya gayret gösteriyoruz. Özellikle bisiklet kullanimi noktasinda yapmis oldugumuz bisiklet yollarimiz, yürüyüs alanlarimiz ve daha birçok olanaklari vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.



“Böyle projelerle gelecegimizi birlikte insa edecegiz”

Baskan Yüce, “Maalesef biz insanoglu dünyamizin dengesini bozduk. Atiklar, kimyasallar, genetikle oynama derken çevremizdeki bütün dogan yiyeceklerin sayisi giderek azalmaya basladi.

Iste bu konularda evlatlarimizi ve gençlerimizi bilgilendirmek, unuttuklarimizi hatirlamak için Saglik Sokagimizi kurduk. Bu sokakta kriz ihtimaline karsi neler yapmamiz gerektigini veya nelerden sakinmamiz gerektigini ögrenebiliriz. Ücretsiz testler yaptirabiliriz. Bütün bunlarla birlikte alacagimiz egitimlerle birlikte evimizde kendi kendimize yapabilecegimiz uygulamalari ögrenebiliriz. Yapacagimiz tüm çalismalarda birlik ve beraberlik içinde hareket edip böyle projelerle de gelecegimizi birlikte insa edecegiz. Bu inanç ve duyguyla ile Saglik Sokagi’nin kurulmasinda emegi geçen kardeslerimi tebrik ediyor, etkinligin tüm sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA