Baskale'de 1. Halk Kosusu Yapildi

Van’in Baskale Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘1. Halk Kosusu’ festival havasinda gerçeklesti.

Baskale'de 1. Halk Kosusu Yapildi
Baskale Belediyesi ilçede ilk defa 18-55 yas arasi vatandaslara yönelik halk kosusu düzenledi.

Yaklasik 500 kisinin katildigi etkinlik festival havasinda geçti. Van-Hakkari Caddesi ile Cumhuriyet Kavsagi arasinda 3 kategoride yapilan yarismaya nostalji 1970 model araç öncülük etti. Bayraklarla süslenen araç vatandaslarin ilgi odagi oldu.

Yarismayla ilgili açiklamada bulunan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak, turnuvaya katilan ögrencilere ve onlari hazirlayan ögretmenlere tesekkür ederek, "Belediyemiz tarafindan düzenlenen halk kosumuza 460 basvuru oldu. Temsili olarak katilanlarla birlikte 500 kisinin katilimiyla halk kosumuzu gerçeklestirecegiz. Farkli kategorilerde dereceye giren vatandaslarimiza ödüller verilecek. Halk kosusundan sonra halk konserimiz olacak. Okullar arasi futsal, voleybol ve diger yarismalarimiz devam ediyor. Ilk defa yapilan bir organizasyon. Baskale’de bu tür yarismalara bayanlarin da katildigini görüyorum. Çok mutlu oldum. Baskale’de günlük hayat artik normale döndügünü gösteriyor. Yarismaya katilan vatandaslarimiza tesekkür ediyorum, basarilar diliyorum” dedi.

Yarismaya katilan yarismacilardan Saddam Çiçek, ilçede bu tür etkinliklerin olmasindan dolayi mutlu oldugunu belirterek, “Umudumuz birinci olmaktir. Bu tür etkinliklerden çok memnunuz. Bu tür etkinlikler halki bir arada tutuyor. Kaymakamimiza tesekkür ederiz” diye konustu.

Müsabakalarda 18-35 yas arasi erkeklerde Ramazan Turan birinci olup 3 bin TL, ikinci olan Yücel Pülat ise 2 bin TL para ödülü alirken, kadinlar kategorisinde ise Tugba Özdemir birinci gelerek 3 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Dereceye giren yarismacilara madalya ve hediye çekleri ise Baskale Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak, Baskale Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Bahadir Helli ve Baskale Ilçe Emniyet Müdürü Erhan Ertem tarafindan verildi.

Kaynak: İHA