Bakan Çavusoglu Almanya'da

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, NATO Disisleri Bakanlari Gayriresmi Toplantisi’na katilmak üzere Almanya’nin baskenti Berlin’e geldi.

Bakan Çavusoglu Almanya'da
NATO üyesi ülkelerin disisleri bakanlari, bugün Almanya’nin baskenti Berlin’de bir araya geliyor. Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da NATO Disisleri Bakanlari Gayriresmi Toplantisi’na katilmak üzere Berlin’e geldi. Almanya Federal Disisleri Bakanliginda gerçeklestirilecek toplantiya NATO Genel Sekreter Yardimcisi Mircea Geoana baskanlik edecek. Toplantida Ukrayna dahil olmak üzere Avrupa-Atlantik bölgesinde yasanan güncel gelismelerin yani sira NATO’nun müteakip Stratejik Konsepti, Madrid Zirvesi hazirliklari gibi NATO’nun gündemindeki öncelikli konular ve Finlandiya ile Isveç’in NATO’ya üyeligi ele alinacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Finlandiya ve Isveç’in ittifaka üyeligine "olumlu bakmiyoruz" açiklamasinin ardindan gözler Türkiye’nin tutumuna çevrildi.

Bugün yerel saatle 18.00 siralarinda Almanya Disisleri Bakanligina gelmesi beklenen bakanlar, saat 20.00’de Isveç ve Finlandiya Disisleri Bakanlarinin da katilimiyla gayriresmi çalisma yemeginde bulusacak.

Yarin saatler 09.00’u gösterdiginde NATO Genel Sekreter Yardimcisi ve Almanya Disisleri Bakani’nin açilis konusmalariyla NATO Disisleri Bakanlari Gayriresmi Toplantisi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA