7'Den 70'E Herkes Bu Fuarda

Pandemi sebebiyle yapilamayan Kocaeli Kitap Fuari, iki yilin ardindan bugün kapilarini kitapseverlere açti. Çok sayida yazar ve yayinevi fuarda vatandaslarla bulusmak için stant kurarken, özellikle çocuklar kitaplara yogun ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkese hitap eden fuar, 9 gün boyunca ziyaretçilerini agirlayacak.

7'Den 70'E Herkes Bu Fuarda
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi Kocaeli Kitap Fuari, 2 yillik hasretin ardindan kapilarini kitapseverlere açti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 315 yayinevi, 40 sahaf, 380 yazar ve 70 STK, toplam 673 etkinlikte vatandasla bulusacak. Bugün açilan ve 9 gün boyunca ziyaretçilerini agirlayacak olan fuara aileleri ve ögretmenleri ile katilan çocuklar kitaplara yogun ilgi gösterdi.

“Kitabi görerek, dokunarak almak çok baska oluyor”

Fuara gelen Ata ailesi, “Özlemle bu günü bekliyorduk. Özellikle kizim kitap okumayi çok seviyor, ben onu çocukken bebek arabasi ile kitap fuarina götürüyordum. Ailecek böyle etkinliklere katilmayi seviyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Kitabi görerek, dokunarak almak çok baska oluyor” dedi.



“Kitaplara dokunmak çok güzel bir his”

Fuarda olmaktan duydugu mutlulugu dile getiren Nermin Uludag, “Pandemi döneminde çok kitap okudum. Kitaplara dokunmak çok güzel bir his ve burada o sansi yakaliyorum. Ben normalde internet üzerinden alisveris yapiyorum ancak burada indirimi yakaliyoruz. Herkesi buraya gelmeye davet ediyorum. Burada olmak, kitaplarla bir arada olmak çok güzel bir duygu” diye konustu.



“90 kisilik ögrenci grubuyla Bilecik’ten fuar için geldik”

Bilecik’ten fuar için gelen Ingilizce ögretmeni Züleyha Turan, “90 kisilik ögrenci grubuyla Bilecik’ten fuar için geldik. Normalde insanlar dijital çagda yasiyorlar ve kitaplara karsi çok hevesli degiller diyorlar ancak ben öyle oldugunu düsünmüyorum. Ögrencilerim kitap fuarinin oldugunu duyunca buraya gelmek için çok israr ettiler ve harçliklariyla kitap aldilar. Yeni nesilden ümitliyiz, kitap okumayi gerçekten seviyorlar. Buradan Bilecik’e kitaplarla dönecegiz” seklinde konustu.



“Çocuk ve torunlarimi kitap okutarak büyüttüm”

78 yasindaki Hasim Altintas ise, “Kitap fuarini çok begendim, kitaplari alip eve götürecegim. Benim evim kütüphane gibidir, kahvehaneye gitmem. Isim gücüm kitaplarla benim, bol bol kitap okuyorum. 2 tane oglum ve 5 tane torunum var, onlari kitap okutarak büyüttüm” ifadelerini kullandi.

“Çocuklarin kitaplara ilgisi çok yogun”

Çocuk Gelisim Uzmani ve yazar Seray Çiçek Demir de, “Çocuklar ilkokul veya okuryazar seviyesine geldiklerinde kitap okumaya basliyor ve aileler tarafindan böyle daha dogru oldugu düsünülüyor ama anne karninda bile çocuklarin kitap okuma taraftariyim. Yani çocuk gelisim uzmani olarak çocuklarin bilinçsel gelisiminin anne karninda basladigini düsünmekteyim. Örnegin 3-4 yasinda bir çocuk kitap almak istiyor ancak anne ve baba ‘Sen küçüksün’ diyerek almiyorlar. O yasta belki çocuk kitap okuyamayacak ama çocuga kitap okunacak bir yas. Anne ve babalar önce rol model olacak. Çocugumuza mümkün oldugunca en küçük yasta onlara özel hazirlanmis kitaplarla bu olanagi sunmamiz gerekiyor. Çocuklarin kitaplara olan ilgisi çok yogun” dedi.

Kaynak: İHA