Vatandasa 82 Bin Fide Dagitildi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, "Dünya Çiftçiler Günü" dolayisiyla düzenledigi yürüyüs sonrasinda vatandaslara 82 bin bitki fidesi hediye etti.

Vatandasa 82 Bin Fide Dagitildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Dünya Çiftçiler Günü dolayisiyla bu yil 8’incisi düzenlenecek olan Çiftçi Senligi, yarin Izmit Sariseyh Mahallesi’nde bulunan mesire alaninda gerçeklestirilecek. Pandemi sebebiyle verilen 2 yillik aranin ardindan yeniden düzenlenen senlik çerçevesinde, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, protokol üyeleri, ziraat odalarinin baskanlari, muhtarlar ve çiftçilerin katilimiyla kortej düzenlendi.

Baskan Büyükakin ve katilimcilar vatandasa, 82 bin ata tohumundan üretilen sebze, tibbi ve aromatik bitki fidesi dagitti.

Ayrica 10 bin paket naneli pismaniye ve 2 bin kutu Akçat çilegi ikram edildi. Baskan Büyükakin, vatandas ve çiftçileri çiftçi senligine davet etti.

Yarin düzenlenecek senlikte çiftçiler arasinda çesitli yarismalar da gerçeklestirilecek. Mehter takimi konseri ve halk oyunlari ekipleri ile animatörlerin gösterilerinin yer alacagi etkinliklerde, Kent Konseyi Türk Halk Müzigi Korosu da konser verecek. Çocuk oyun gruplarinin da yer alacagi senlikte ayrica, köyler arasi halat çekme, erkek-kadin ve çocuk çuval yarismalari da yapilacak. Bu yarismalarda ilk 3’e girenlere çesitli ödüller verilecek. Birlik ve kooperatifler, açilan stantlarda fide satisi ve üretim materyallerini satisa sunacak, firmalar tarimsal alet ve ürünlerini sergileyecek.

Türk Halk Müzigi’nin sevilen sesi Sükriye Tutkun, senlik dolayisiyla konser verecek.
Kaynak: İHA