Vanli Doktorun Ismiyle Basi Dertte

Van’da görevli Kardiyoloji Uzmani Dr. Gürkan Imre, isminin bölgede sikça yanlis yazilmasi ve telaffuz edilmesinden dolayi yasadigi olaylar duyanlari gülümsetiyor.

Vanli Doktorun Ismiyle Basi Dertte
Van’in basarili doktorlarindan Gürkan Imre, isminin vatandaslar ve hastalari tarafindan ‘Görkan’ seklinde yazilip telaffuz edilmesinden dert yandi. Isminin yanlis yazilmasindan dolayi kargolarinin baskasina gitmesi ve hastalarinin kendisini bulamamasi gibi sikintilar yasan Dr. Imre, isminin gülümseten hikayesini anlatti. Sikça yasadigi olay karsisinda karsilastigi yazim yanlislarini kaydeden Dr. Imre, siveden kaynakli kimisinin kendisini ‘Görkan’ kimisinin de ‘Türkan’ olarak yazdigi görselleri hatira olarak sakladi.

“Ilkokulda kendim de ismimi yanlis yazdim”

IHA muhabirine konusan Kardiyoloji Uzmani Dr. Gürkan Imre, dogarken dedesinin kendisine ‘Lokman’ ismini verdigini animsatti. Ancak 80 darbesinin oldugu sikiyönetim döneminde nüfus memurunun önerisiyle kimligine ‘Gürkan’ isminin yazildigini ifade eden Dr. Imre, “Nüfus memuru babama Lokman isminin eski oldugunu söylemis. Ismimi de bu memur degistirmis. Ancak küçükken bana ‘Lokman’ diye seslenmeye devam edildi ve ben de ismimin Gürkan oldugunu bilmiyordum. Ilkokulda da ismimin ‘Gürkan’ oldugunu ögrendim. Ancak bizim yörede ‘ü’ harfini ‘ö’ seklinde okuyorlar. Ben de ilkokulda ‘Görkan’ olarak yaziyordum. Hatta sinavda ögretmen ismimi yanlis yazdigim için puanimi kirmisti” dedi.



“Ismimden dolayi yillardir muzdaripim”

Hastalarinin ve akrabalarinin ismini dogru telaffuz etmekte zorlandiklarini dile getiren Imre, “Bu süreçte kimisi Gürkan yerine, ‘Türkan’ yaziyor. Gökhan, Görkem diyor ancak Gürkan diyen çok az var. Tam toplum ve hastalarim ismimi ögrendi derken, hastanemize Gürkan isimli baska bir kardiyolog basladi.

Simdilerde de iki Gürkan olarak hastalar açisindan sikinti yasiyoruz. Onun hastalari bana, benim hastalarim ona gidiyor. Ismimden dolayi yillardir muzdaripim” diye konustu.

Kaynak: İHA