Vali Balci, 'Helallik' Istedi

Van Valisi olarak atanan Tokat Valisi Ozan Balci, engelliler haftasi dolayisi ile düzenlenen programda yaptigi konusmasinda helallik isteyerek, “Ben hakkimi helal ediyorum, hayir dualari edin. Güzel isler yapalim vatanimiza, milletimize" diye konustu.

Vali Balci, 'Helallik' Istedi
Tokat’ta engelliler haftasi dolayisi ile Cumhuriyet Meydaninda etkinlik düzenlendi.

Etkinlige katilan Vali Balci, engelli ögrencilerle biraya gelerek yakidan ilgilendi. Van’a tayini çiktigini ve önümüzdeki hafta Tokat’ta ki görevinden ayrilacagini belirten Vali Balci, “Aslinda benim için bugün hem güzel hem de hüzünlü bir gün. Malumunuz Van’a tayinim çikti. Önümüzdeki hafta ayrilacagim. Orada ki hemsehrilerimize hizmet etmek için gidecegim. Bu vesile ile de hepiniz hakkinizi helal edin, ben hakkimi helal ediyorum, hayir dualari edin. Güzel isler yapalim vatanimiza milletimize. ’Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz’ Su birliktelik bize sunu söylüyor: ‘Esasta bütün insanlar özeldir’ Çünkü Allah herkesi özel yaratmis. Hepsi bizim için özel, sadece engelli oldugu için özel degiller. Hepsini çok önemsiyoruz. Tokatlilar kadirsinas, vatanperver insanlardir” dedi.

Engelli bireylerin her zaman yaninizda olduklarina dikkat çeken Vali Balci, “Kendimi engelli dostu bir idareci olarak görüyorum. Engelleri kaldiran, engelsiz sehir meydana getiren, engelli ailelerinin yaninda olan, onlarin problemlerini dert edinen, çözmeye çalisan bir idareci olarak görüyorum. Rabbim gücümüzü enerjimizi almasin. Bu duygu ve düsüncelerle sizleri tanimaktan çok büyük mutluluk duyduk. Bu güzel etkinligi düzenleyenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan 22. Dönem Milletvekili ve TBMM’ye giren ilk görme engelli milletvekili olarak bilinen Lokman Ayva, Vali Ozan Balci ile Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu’na günün anisina plaket takdim etti.
Kaynak: İHA