TOKI Ihale Tarihini Açikladi

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), Adana’nin merkez Yüregir ilçesi Sinanpasa Mahallesinde 523 adet yeni konut ve 52 adet dükkanin yapilacagi kentsel yenileme projesinin ihale tarihini 1 Haziran 2022 olarak açikladi.

TOKI Ihale Tarihini Açikladi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kabine toplantisinin ardindan verdigi konut paketi müjdesi ile birlikte Toplu Konut Idaresi Baskanligi, Yüregir Sinanpasa Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi için dügmeye basti. 523 adet yeni konut ve 52 adet dükkanin yapilacagi TOKI Sinanpasa projesinin ihalesi 1 Haziran 2022 tarihinde saat 14.00’te yapilacak. Projede konut ve dükkanlarin yani sira altyapi ve çevre düzenlemesi isi de bulunuyor.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, TOKI ve Büyüksehir Belediyesi ile ortak hareket ederek sürdürdükleri kentsel dönüsüm projesinde ihale sözlesmesinin hemen ardindan yer teslimi yapilarak ise baslanacagini ve 1 buçuk yil gibi kisa bir zamanda sürecin tamamlanacagini söyledi.

Kocaispir, "Kentsel yenileme tamamlandiginda mahallemiz Yüregir’in en degerli yeri ve vitrini olacak. Adanamiza, Yüregir’imize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Yüregir Belediyesi, Sinanpasa kentsel yenileme sürecine Baskan Kocaispir’in çabalariyla 2020 yilinin ikinci yarisinda müdahil oldu.

Ilk olarak mahallede kentsel dönüsümün hizlanmasi için TOKI ve Büyüksehir Belediyesi arasindaki protokole Yüregir Belediyesi de katildi.

Protokolün ardindan mecliste hizli bir sekilde karar alan Yüregir Belediyesi, Bin 600 metrekare civarindaki belediye arsasini 1 TL iz bedeli ile TOKI Baskanligina devretti. Bir taraftan Ankara ile de temaslarini artiran Baskan Kocaispir’in girisimleri ile Sinanpasa’da kentsel dönüsüm süreci hiz kazandi.
Kaynak: İHA