Sivas DAP'tan 70 Milyonluk Destek Aldi

Dogu Anadolu Projesi (DAP) tarafindan Sivas’ta 2022 yili içerisinde desteklenecek 8 proje için DAP ve Sivas Valiligi arasinda protokol imzalandi.

Sivas DAP'tan 70 Milyonluk Destek Aldi
Imza töreni Sivas Valiligi Vali Dr. Hasan Canpolat Toplanti Salonunda gerçeklesti. Imza törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, DAP Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirören, Sivas Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin ve il protokol üyeleri katildi.

Imza töreni öncesi konusan Sivas Valisi Salih Ayhan, DAP’tan bugüne kadar 70 milyon lira proje destegi aldiklarini belirterek, “Sehrimiz 2016 yilindan itibaren DAP programina dâhil edildi. Bugüne kadar bu program dahilinde de 70 milyon destek aldi. Bu projeleri önemsiyorum gerek DAP olsun gerek diger bakanliklardan aldigimiz hibeler olsun bunlar çok degerlidir. Hayal kurmak, hayalleri projeye dönüstürmek aldigin kaynakla da bunu hayata geçirmektir. Dolayisiyla bir kurumun dinamik ve diri olmasi içinde çok büyük katkilari var. Tabi asil olanda o bölgenin sosyoekonomik ve kültürel yapisina katki saglanmasi. Dolayisiyla DAP’in 2016 yilindan itibaren bize destekleri çok kiymetli. Güzelde bir is birligimiz var. Sivas’ta proje yapma ve proje üretme konusunda çok tecrübe ve maharetli bir il oldugunu söyleyebilirim. Insallah bu kurumsal anlayis hep devam eder ve Sivas’imiz daha fazla DAP’tan faydalanir” ifadelerini kullandi.

“ 5 ayri programda toplam 8 proje hayata geçecek”

Projelerin, Tarimsal sulamadan birçok alani kapsayacagini belirten Ayhan, “Bazi ilçelerimizde bu destegi güzel kullaniyor. Geçmiste olan örneklerden görebiliyoruz, gerek Sarkisla olsun gerek Yildizeli olsun, kaymakam ve belediye baskanlarimizda bundan faydalaniyor. Çok proje yapildi, il genelinde 54 proje vardi. Projeler puanlandi ajans tarafindan degerlendirildi ve ardindan istisare edildi. 6 kurumumuz tarafindan 5 ayri programda toplam 8 proje hayata geçecek. Tarimsal sulamadan hayvanciliga, yem bitkilerinden egitim-kültür projelerine kadar farkli alanlarda uygulayacagimiz tüm projelerimizin sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ardindan 13 milyon lire maliyetli 8 projelerin imza töreni gerçeklesti.
Kaynak: İHA