Sehitler Için 'Vefa Bahçesi' Kuruldu

Kurulusundan itibaren sira disi projelere imza atan ERSANDER, yine farkindalik olusturdu ve terör sehitleri için "vefa bahçesi" olusturdu.

Sehitler Için 'Vefa Bahçesi' Kuruldu
Düzenlenen etkinlikte Yildizkent’teki Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi’nin bahçesine 165 Erzurumlu sehit için birer fidan dikildi . Agaçlara hem sehidin ve hem de sorumlu ögrencinin künyelerinin asilacagini belirten ERSANDER Baskan Yardimcisi Dogan Hattatoglu, ülkenin bagimsizligi, birlik ve beraberligi adina hayatlarini veren sehitler için bir vefa bahçesi olusturmanin mutlulugunu yasadiklarini bildirdi.

Erzurum Kültür Sanat ve Egitim Dernegi (ERSANDER) Baskani olan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gergit’i ziyarete gittiklerinde okul bahçesinin agaçsiz halini gördüklerini belirten Dogan Hattaoglu, yapilan sohbet sirasinda okul bahçesinde bir sehitler fidanligi olusturma fikrinin gündeme geldigini hatirlatti.

Hazirlanan projenin Palandöken Kaymakamligi ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne de bildirilerek onay alindigini ifade eden Hattatoglu, vefa bahçesi ile ilgili sunlari söyledi:

"-Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladik. Erzurum Sehit ve Gazi Aileleri Dernek Baskani arkadasimiz Recep Akgül’den bir liste aldik. Bahçe çok büyük degil. Sadece 165 fidan dikilebilecek kadar yer var. Yönetim olarak Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay beyi ziyaret ettik, projemizi anlattik ve fidan talebinde bulunduk. Okul Müdürü arkadasimiz Ümit Gergit hocamizdan da fidanlari zimmetleyecegimiz ögrencileri tespit etmesini istedik. ‘O Sehit, Biz Sahit’ diyerek yola çiktik."

Hem Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürü ve hem de ERSANDER Baskan’i olarak bir farkli çalismayi daha hayata geçirmis olmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini belirten Ümit Gergit de söyle konustu:

" Sehrimizin en yeni okullarindan birisi olan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi’nin bahçesine her bir sehit için bir fidan diktik ve bu fidanlari bir ögrencimize zimmetledik. Agaçlara birer künye asacagiz. Künyelerden birisi sehidimize ait olacak, diger künyede de sorumlu ögrencinin ismi yazilacak. Ögrenci, tipki bayrak yarisinda oldugu gibi, mezuniyet sonrasinda agaci bir baska ögrenciye teslim edecek. Agacin bakimindan da sorumlu tutulacak olan ögrencilerin sayisi yillar içinde artacak, dolayisiyla agacin dallarindan sarkacak künyeler da çogalacak. Ileriki yillarda bugün birer küçük fidan dikerek olusturdugumuz vefa bahçesi, belki çok sayida insanin gezip görmeye gelecegi bir Irfan bahçesi halini akacak."
Kaynak: İHA