Samsunlular Yenikapi'da Memleket Hasretlerini Giderdi

Yenikapi Etkinlik Alani’nda Samsun’a ait yöresel ürünler ve kent kültürünün tanitildigi ‘Büyük Samsun Bulusmasi’ gerçeklestirildi.

Samsunlular Yenikapi'da Memleket Hasretlerini Giderdi
Samsun’a ait hem yöresel lezzetlerin hem de kent kültürünün tanitildigi ‘Büyük Samsun Bulusmasi’ programi gerçeklestirildi.

Yenikapi Etkinlik Alani’nda düzenlenen programda bir tarafta belediyeler stant kurarak tanitimlarini gerçeklestirirken, diger tarafta ise Bafra pidesi, manda yogurdu gibi Samsunlulara ait yöresel lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Programa Samsun Valisi Zülkif Dagli, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ilçe belediye baskanlari, dernek baskanlari ve vatandaslar katildi.

Etkinlik boyunca memleket hasreti gideren Istanbul’daki Samsunlularin yani sira Samsun kültürünü yakindan tanimak isteyenler güzel bir gün geçirdi.

“Samsun tam bir cazibe kenti“

Samsun’un Karadeniz’in yildizi ve en büyük sehri oldugunu dile getiren Samsun Valisi Zülkif Dagli, “Büyüksehir belediye baskanimizin, kaymakam arkadaslarimizin, belediye baskanlarimizin katildigi toplantilarda bu etkinlik olgunlasti ve ürününü hep birlikte birazdan görecegiz. Çok güzel bir organizasyon oldugunu biliyoruz. Samsun’daki degisimi, dönüsümü burada yasayan hemsehrilerimiz bize göre daha çok hissediyorlar. Sizlerin Samsun’daki dönüsümü çok daha iyi gördügünüzü düsünüyorum. Samsun gerçekten tam bir cazibe kenti. Karadeniz’in yildizi ve en büyük sehri. Türkiye’nin ilklerinden olan lojistik merkezimiz, serbest bölgemiz, teknoparkimiz ve gelisen organize sanayi bölgelerimizle çok büyük bir gelismeye aday oldugumuzu siz de görüyorsunuz“ diye konustu.



“Samsun denince güven, çaliskanlik, sadakat ve vatana, millete baglilik akla gelir”

Samsun’da emin adimlarla gelecege yürüdüklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Samsun geçmiste çok göç vermis olan bir sehir. O günlerden bugünlere geldigimizde Samsun’un disinda hayata tutunmak için giden her bir hemsehrimizin büyük mücadeleler neticesinde çok büyük basarilara imza attigini görüyoruz. Samsun denince güven, çaliskanlik, sadakat ve vatana millete baglilik akla gelir. Samsun’da milli mücadelenin ilk adim sehri olmanin vizyonu ve sorumlulugunu hissederek bu sehre yakisir bir hizmeti ortaya koymak durumundayiz. Kentsel problemler basta olmak üzere kirsal kalkinmayi en iyi basaran sehir. Bilgi, teknoloji ve mühendislik bilimi en üst düzeyde kullanan 1 milyon 370 bin insanimizin hayatina dokunan bir belediyecilik. Emin adimlarla gelecege yürüyoruz“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA