Özel Ögrencilerden Özel Etkinlik

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Engelliler Haftasi münasebetiyle Özel Egitim Uygulama Okulu 3. Kademe ögrencileri tarafindan hazirlanan resim ve el sanatlari sergisi büyük ilgi gördü.

Özel Ögrencilerden Özel Etkinlik
Tatvan’da bulunan bir alisveris merkezinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak müzik ögretmenleri koordinesinde özel egitimli ögrenciler tarafindan konser verildi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte özel egitimli ögrenciler çesitli müzik aletleri çalarak Türkçe ve Kürtçe sarkilar seslendirdi. Özel egitimli ögrencilerin marifetlerini sergiledigi konserde vatandaslar sik sik sarkilarla eslik edip halay çekerek renkli görüntüler olusturdu.

Ardindan unutulmaz bir gün geçiren özel egitimli ögrenciler ve vatandaslar, alisveris merkezinin giris katinda hazirlanan resim sergisine katildi.

AK Parti Ilçe Baskani Cemil Sayilgan, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Nedim Yoldas, Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Yüzer, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Nevzat Ulus ve özel egitimli ögrenciler tarafindan kurdele kesilerek resim ve el sanatlari sergisi açildi. Daha sonra sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaslar, özel egitimli ögrencilerin yapmis oldugu eserleri hayranlikla inceleyerek satin aldi.

15 Mayis Pazar gününe kadar açik kalacak olan birbirinden farkli ve yüzlerce ürünlerin bulundugu sergide satilan ürünlerin tamaminin özel egitimli ögrencilerin materyal ihtiyaçlari için harcanacagi belirtildi.

Özel egitimli ögrencilerin mutluluklarina ortak olup her konuda destek olacaklarini söyleyen AK Pati Ilçe Baskani Cemil Sayilgan, “Engelliler Haftasi münasebetiyle özel çocuklarimizin hazirlamis oldugu sergiye katildik. Bu konuda desteklerini sunan ögretmenlerimize, Milli Egitim Müdürlügündeki arkadaslarimiza ve tüm halkimiza tesekkür ediyoruz. Bizlerin de bu konuda engelli kardeslerimize desteklerimiz devam edecektir. Basarilarinin devamini diliyorum. Konser yapildi ve çocuklarimiz hünerlerini sergilediler. Bizler de onlarin mutluluguna ortak olup destek olduk. Bu tür etkinliklerin devamini diliyoruz” dedi.

Sergiden kazanilan bütün gelirin özel egitimli ögrencilerin materyal ihtiyaçlarinda harcayacaklarini belirten Tatvan Özel Egitim Uygulama Okulu 3. Kademe Okul Müdürü Yahya Çetin de, “Yil boyunca el sanatlari ve görsel sanatlar ögretmenlerimiz, ögrencileri bugünler için hazirladi. Ögrencilerimiz hakikaten emek veriyorlar. Hem görsel sanatlar hem de yeteneklerini gelistirme anlaminda çalisiyorlar. Eskiden ögrencilerimizin toplumda bir dislanmislik durumu vardi. Sükürler olsun ki bu zamana gelebildiler ve ögrencilerin özgüvenini kazanmalarinda ögretmenlerimizin emegi var. Bu noktada ögretmenlere tesekkür ediyorum. Bir müzik dinletisi oldu. Normal ögrencilerin yapamayacagi etkinlikleri bizim ögrencilerin basarmis olmasi bizi çok sevindiriyor. Bu sergimizin gelirleri ise ögrencilerimizin gelecek yil için boya, obje gibi ürünler için harcayacagiz” diye konustu.

Engelli bireylerin her zaman yaninda olduklarini dile getiren bir özel egitim merkezinde müdür olan Ecevit Özkan ise “Engelliler Haftasi nedeniyle bir sergi düzenledik. Engelli kardeslerimizin yayindayiz. Tatvan halki olarak herkes katilim sagladi. Bu katilimlarindan dolayi tüm halkimiza tesekkür ediyoruz. Engelliler Haftasi kutlu olsun. Engelli demek sevgi demektir. Engelin elinden tutup beraber paylasim yapmak gerekiyor” seklinde konustu.

Sergiyi açmaktaki amacin, engelli ögrencilerin elinden tutuldugunda güzel seyler basaracagini herkese göstermek oldugunu vurgulayan El Sanatlari Ögretmeni Filiz Sözer de, “Engelliler Haftasi dolayisiyla ögrencilerimizin 1 yil boyunca resim ve is beceri dersinde yapmis oldugu çalismalari sergiledik. Okul korosu olarak yaklasik 1 yildir derslerde ve dersler disinda olsun çalismalarina devam ettiriyorlar. Müzik ögretmenimiz Yildirim Erdem çocuklara bu konuda destek oluyor. Is ve beceri dersleri konusunda ögrencilerimiz Esra Demirkanoglu, Zehra Çelebi, Müniser Güngör, Melike Öksüz ve ben destek oluyorum. Bu sergiyi açmaktaki amacimiz, engelli ögrencilerin elinden tutuldugunda onlarin da güzel seyler basarip ortaya koyabilecegini göstermektir. Bu gelirleri ögrencilerimiz için harcayacagiz. Onlara malzemeler, materyaller alip bu çalismalar tekrar onlara geri dönecek. Halkimiz da onlarin bu çalismalarini gördükten sonra çok daha fazla destek olacaktir. Sergimize yogun bir ilgi var ve çok güzel çalismalar ortaya çikardik. Bunlarin devam etmesi için halkimizin, ögretmenlerimizin, velilerimizin ve herkesin destegine ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA