OSB'de Sanayiciler Yesil Destek Programi Hakkinda Bilgilendirildi

KOSGEB Afyonkarahisar Il Müdürlügü, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Küçük ve Orta Ölçekli (KOBI) isletme sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantisi düzenledi. Toplantida Yesil Destek Programindan nasil katki alinilabilecegi konusunda bilgilendirme yapildi.

OSB'de Sanayiciler Yesil Destek Programi Hakkinda Bilgilendirildi
Bilgilendirme toplantisi Afyonkarahisar OSB toplanti salonunda yapildi. Toplantiya KOSGEB Afyonkarahisar Il Müdürü Ayse Yesim Çepni, OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoglu ve is adamlari katildi.

Bilgilendirmeyi KOBI Uzmani Murat Kahraman yapti. Kahraman, Yesil Dönüsüm Destek Programi’nin amacinin: KOBI’lerin yesil dönüsüm konusunda mevcut durumlarinin tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarinin belirlenmesi, bu konuda gerekli stratejilerin olusturulmasi, bu stratejiler dogrultusunda kapasitelerinin gelistirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarinin karsilanmasi oldugunu söyledi.

Bu çerçevede; yillik enerji tüketimi 10-99 TEP araligindaki isletmeler için ayri 100-500 TEP araligindaki isletmeler için ayri olmak üzere destek tasarimi yapildigini ifade eden Kahraman, “Yillik enerji tüketimi 10-99 TEP araligindaki isletmelerin; EVD sirketlerinden, Etüt Proje Sertifikasina sahip kisilerden ve Enerji Sistemleri Mühendisligi mezunu olanlardan Enerji Yöneticisi sertifikasina sahip olan kisilerden alacaklari motor etüdü hizmeti ile bu etüt neticesinde degistirilmesi önerilen motor degisimi giderlerine asagidaki üst limitlere kadar destek verilmesi planlanmistir” dedi.

Kaynak: İHA