Ordu'da Engelli Bireyler Unutulmadi

Ordu’nun Altinordu Belediyesi tarafindan engelli bireylerin talep ve ihtiyaçlari karsilandi.

Ordu'da Engelli Bireyler Unutulmadi
Engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmak, is ve sosyal hayata daha çok katilimlarini tesvik etmek amaciyla çesitli projeler yürüten Altinordu Belediyesi, engellilere yönelik toplumsal farkindaligi arttirici etkinlik ve faaliyetlerini de sürdürüyor. Altinordu Belediyesi, 10- 16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla gerçeklestirdigi etkinlikler ve çalismalarla engelli bireylerin yaninda olmaya devam ediyor.

Belediye Baskani Askin Tören, mahalle ziyaretlerinde sokak ve caddelerde gerçeklestirdigi ziyaretlerde kendisinin tespit ettigi ve kendisine iletilen ihtiyaç ve sorunlara duyarsiz kalmiyor. Bu ziyaretler dahilinde Karsiyaka Mahallesi’nde ikamet eden 17 yillik multipl skleroz (MS) hastasi 58 yasindaki Gülisan Aygün’ü evinde ziyaret eden Baskan Tören, ziyaretin ardindan hastaligi sebebiyle uzun zamandir hayatini yataga bagimli devam ettiren Gülisan Aygün’ün ortopedik hasta yatagi ihtiyacini karsiladi. Tören, ekiplere verdigi talimatla aileye ev temizligi hizmeti de verdirirken, Gülisan Aygün’ün diger ihtiyaçlariyla yakindan ilgileneceklerini belirtti.

Engelliler haftasi nedeniyle, engelli Murat Topkara ve Pinar Gül’e de tekerlekli sandalye hediye ederek, hayatlarini kolaylastirmak isteyen Baskan Tören’in hediyeleri, Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Akyurt tarafindan teslim edildi, ayrica sehirde faaliyet gösteren engelli dernekleri ziyaret edildi.

Belediye Baskani Askin Tören, konu hakkinda yaptigi açiklamada, “Bir taraftan engelli bireyler için kent içi ulasilabilirligi en üst düzeye çikarabilmek adina engelli dostu yollar ve kaldirimlar insa ederken, bir taraftan da engellilerin tüm hizmetlere en kolay sekilde erisimini saglayabilmek adina projeler ortaya koymaya devam ediyoruz. Onlarin hayatlarini kolaylastiracak, is ve sosyal yasama daha çok katilmalarini saglayacak çalismalarimiz kesintisiz sürecek. Engelli kardeslerimizin bir ömür yanlarinda olmaya devam edecegiz. Engelliler Haftasi’nin toplumsal farkindaliga ve engelsiz bir gelecege vesile olmasini temenni ediyor, tüm engelli kardeslerimize ve kiymetli ailelerine saglik, mutluluk ve huzur dolu bir yasam diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA