Kardelen'in Ihracat Basarisi

Kardelen kestane sekeri üreticisi Ilka Sekerleme, Ihracatin Yildizlari kategorisinde üçüncü kez bronz madalya kazanarak büyük bir basariya imza atti.

Kardelen'in Ihracat Basarisi
Uludag Meyve Sebze Mamulleri Ihracatçilar Birligi’nin (UMSMIB) 2021 yili Ihracatin Yildizlari degerlendirmesinde, kategorilerinde dereceye giren firmalara ödülleri verildi.

Kardelen, Cardelion ve Yaylacik markalari ile yurtiçi ve yurtdisi pazarlarda Bursa’nin yerel lezzeti kestane sekerini satisa sunan Ilka Sekerleme de ödül alan firmalar arasinda yer aldi. UMSMIB Baskani Özkan Kamiloglu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Gürbay düzenlenen törende, gida mamulleri alaninda bronz madalya kazanan Ilka Sekerleme’nin ödülünü Genel Müdür Mümin Akgün ve Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir’e takdim etti.

Ilka Sekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, ödül töreninde yaptigi konusmada, 2019, 2020 ve 2021 olmak üzere üç yil üst üste ihracat ödülü almalarinin kendileri için gurur verici oldugunu belirtip bundan sonraki hedeflerinin gümüs ödül oldugunu dile getirdi. Çeyrek asirdir kestane sekeri üretimi yaparak iç pazarin yani sira yurtdisi pazarlarda Bursa’nin yerel lezzetini dünyaya tanittiklarini belirten Akgün, ihracati zor bir sektörde faaliyet göstermelerine ragmen çok çalisarak Bursa ve ülke ekonomisine katkida bulunduklarini vurguladi. Yurt disinda temsilcilikler araciligi ile kestane sekerini sofralara ulastirdiklarini kaydeden Akgün, "5 kitada 53 ülkeye Cardelion markasiyla ürün gönderdik. 2019 yilinin sonlarinda baslayan, 2020 ve 2021 yillarinda ülkemizi ve tüm dünyayi etkisini altina alan korona virüs salginina ragmen ihracata yönelik hamlelerimizi devam ettirdik. Yurt disi fuarlarda ürün dagitimi ve tanitimi yaparak is baglantilarimiz güçlendirdik. Artik pandeminin etkisini yitirdigi bir döneme girdik. Üretim ve pazarlama faaliyetlerimizi daha güçlü bir sekilde yürüterek, daha çok kestane sekeri ihraç etmek arzusundayiz. Bronz madalya ödülünü önümüzdeki yillarda önce gümüse, sonra altina dönüstürerek yükselisimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA