Engelli Ögrenciler Gönüllerince Eglendi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Engelliler Haftasi nedeniyle Özel Egitim Uygulama Okulu ve Is Egitim Merkezi tarafindan bir program düzenlendi.

Engelli Ögrenciler Gönüllerince Eglendi
Okul Müdürü Hakan Topalli yaptigi açilis konusmasinda "Orta ve agir düzeyde zihin engelli bireylere yönelik olarak, 2012-2013 egitim ögretim yilinda açilan okulumuzda, 13 Kasim 2012 tarihinde ögrencilerimiz aramiza katildiginda her seyin temeli egitimle baslar felsefesi ile yola çiktik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi egitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur. Bu anlayis ile Sungurlumuzdaki özel egitim alaninda var olan açigi kapatmak, engelli çocugu olan ailelere yardimci olmak, engelli bireylerin toplumsal uyum becerilerini gelistirip sosyallesmesini saglayarak toplumsal ahengin yerlesmesine katki saglamak amaci ile açilan ve egitim ögretim faaliyeti içinde bulunan okulumuzda ögrenciler servislerle ile tasinarak okulumuza getirilmekte, öglen yemeklerini okulumuzda yedikten sonra derslerinin bitiminde yine servislerle tasinarak evlerine ulastirilmaktadir" dedi.

Okul Müdürü Topalli’nin konusmasinin ardindan siirlerin okunmasiyla devam eden program, mehteran gösterisi, halk oyunlari gösterisi, güres ve çesitli spor müsabakalari ile sona erdi.

Program sonunda ögrencilerin hazirladigi sergi açilisi gerçeklestirildi.

Protokol üyeleri tarafindan açilan sergi büyük begeni toplarken, verilen ikramin ardindan program sona erdi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Ilçe Kaymakami Fatih Görmüs, Belediye Baskan yardimcisi Sakine Sariyüce, Milli Egitim Müdürü Ihsan Sepetci, Ilçe Spor Müdürü Mehmet Aktas, Ilçe Müftüsü Ibrahim Köksal, Milli Egitim Sube Müdürleri, okul müdürleri, ögretmenler ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA