BBP Lideri Destici Açiklamasi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Canan Kaftancioglu’nun cezasinin onaylanmasinin dogru oldugunu belirterek, “Canan Kaftancioglu, tamamen siyaseten ve fikren karsi karsiya oldugumuz birisidir ama biz hiçbir siyasetçinin ceza almasini istemeyiz. Lakin Türkiye, demokratik bir hukuk devleti, anayasamiz var” dedi.

BBP Genel Baskani Destici, Canan Kaftancioglu’nun 4 yil 11 ay ceza almasi kararinin dogru oldugunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuk devleti oldugunun altini çizen Destici, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Canan Kaftancioglu, tamamen siyaseten ve fikren karsi karsiya oldugumuz birisidir ama biz hiçbir siyasetçinin ceza almasini istemeyiz. Lakin Türkiye, demokratik bir hukuk devleti, anayasamiz var. Siyasi parti temsilcileri de buradaki hükümlere uymadigi zaman hukuk devletlerinde bir cezai durumla karsi karsiya kalirlar. Birisi Cumhurbaskanina hakaret ediyorsa ve büyük Türk devletini alenen asagiliyorsa, kamu görevlisine hakaret ediyorsa burasi hukuk devletidir. Bugüne kadar hukukun üstünlügünü savunanlar ya da bu iddiada bulunanlar öncelikle hukuka saygi göstermelidir. Hukukta bunun bir karsiligi oldugunu bilerek yapiyorsunuz. Canan Kaftancioglu, bunu bilerek görevde tutulmustur. Yargitay onamayip yok mu sayacakti? Cumhurbaskanina hakaret edeceksiniz, devleti alenen asagilayacaksiniz, kamu görevlilerine hakaret edeceksiniz ve buradan bir gün bile ceza almadan gideceksiniz. Asil o zaman hukuk devleti olmaz. Herkesi hukukun üstünlügüne uygun hareket etmeye davet ediyorum."

Yargitay’in kararinin ardindan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun tüm milletvekillerini Istanbul’a çagirmasinin Türk yargisini itibarsizlastiran bir hareket oldugunu aktaran Destici, “CHP ve onun etrafinda kümelenen diger partiler, lehlerine karar oldugu zaman yargi ile ilgili güzel cümleler kuruyorlar. Ancak begenmedikleri kararlarda yarginin tamamen Cumhurbaskani ve hükümetin kontrolünde oldugunu ve siyasi baskiyla karar verdigini ifade ederek Türk yargisini itibarsizlastirmaya çalisiyorlar. Ana muhalefet partisinin genel baskaninin daha sagduyulu ve sabirli hareket etmesi gerektigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA