Basiskele'de Tarih Ve Edebiyat Konusuldu

Basiskele’de yakin zamanda hizmete alinan Kitaphane’de "Tarih, Edebiyat ve Kültürel Söylesiler" programinin ilki gerçeklestirildi.

Basiskele'de Tarih Ve Edebiyat Konusuldu
Tarihçi-Yazar Volkan Senel’in moderatörlügünde gerçeklestirilen söyleside, Prof. Dr. Hasim Sahin, "Anadolu’yu Mayalayan Gazi Dervisler" konusunda bilgiler aktardi. Programa, Basiskele Belediye Baskan Yardimcisi Sema Arat, Basiskele Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemil Akkaya, Basiskele Kent Konseyi Baskani Aysenur Kahraman Aytekin ve vatandaslar katildi.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Hasim Sahin, "Kösedag Savasi’nin öncesinde ve sonrasinda Mogol baskisindan kaçan çok sayida ahi, dervis, seyh ve fakih gibi unvanlar tasiyan zümreler Anadolu’ya yerlesmislerdir. Iste bu gruplar, Osmanli Devleti’nin kurulus döneminde yaptiklari çalismalarla toplum hayatina yön vermis, tasavvuf kültürünün Anadolu cografyasinda kök salmasini saglamis, Osmanli Devleti’nin kurulusuna rehberlik etmislerdir" dedi.

Katilimcilarin sorularinin da cevaplandirildigi program sonunda Basiskele Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemil Akkaya tarafindan Prof. Dr. Hasim Sahin’e tablo takdim edildi.
Kaynak: İHA