Baba-Ogul Kaportacilik Meslegi Devam Ettiriyor

Edirne’nin Ipsala ilçesinde 70 yasindaki Sefik Taybakan ve 42 yasinda oglu Eray Taybakan ile beraber kaporta boya isi yapiyor.

Baba-Ogul Kaportacilik Meslegi Devam Ettiriyor
Ipsala Yeni Sanayi Sitesindeki dükkâninda boya ve kaporta ustasi Sefik Taybakan ve oglu Eray Taybakan yillardir süren mesleklerini devam ettiriyor. Sefik Taybakan, “1967 yilinda Edirne’de Çirakliga basladigim. Edirne’de ilk dükkanimi açtim ve bir yil orada devam ettim. Sonrasinda Ipsala damadi olunca dükkânimi burada açip devam ettim. Ogün bugündür devam etmekteyim. Çolugumuzu çocugumuzu burada büyüttük, sükürler olsun çalisiyoruz" dedi.



“Dükkani süpürecek çirak bulamiyoruz”

Çirak konusuna da deginen Kaporta ve boya ustasi Sefik Taybakan, ”20 Yildir dükkâni süpürecek çirak bulamiyoruz. Baba ogul alistik, ikimiz çalisiyoruz. Bu meslege basladigim ilk zamanda beri yüzlerce araç tamir ettim. Yeri geldi çok darbeli araçlari da tamir ettik. Eskiden simdiki ekipmanlar yoktu. Isimizi çok seviyoruz, severek yapiyoruz’’ dedi.



“Baba meslegine sahip çikiyorum”

Babasiyla birlikte 25 yildir kaporta ve boya isleri yapan Eray Taybakan da, "1997 yilindan beri meslegin içinde aktifim. Meslek lisesini bitirdikten sonra malum ilçede issizlik o yillarda büyüktü, biz de baba meslegine sahip çiktik. 25 yildir babam ile birlikte çalisiyoruz. Sükürler olsun babamiz bizi bir meslek sahibi yapti, biz de çocuklarimiz büyütecegiz. Yaptigimiz is çok zor bir meslek. Hele bu zamanda çirak bulmak daha da zor. Mecburen yalniz çalismak zorundayiz" diye konustu.

Kaynak: İHA