Ankara Üniversitesinde 'Inek Bayrami' Rezaleti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde her yil düzenlenen “Inek Bayrami” etkinligi Islami degerlerle alaya dönüsünce bir grup ögrenci kampüs önünde toplanarak yaptiklari basin açiklamasiyla duruma tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesinde 'Inek Bayrami' Rezaleti
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gelenek haline gelen ve üniversite yönetiminin bu yil tepkisiz kaldigi Inek Bayrami etkinlikleri, düzenleyenler tarafindan ‘mizah’ adi altinda Islami degerlerle alaya dönüsen bir eglence haline geldi. Yasanan olaylara vatandaslardan yogun elestiri gelirken Inek Bayrami etkinliklerinde takkeli ve cübbeli imam tiplemesinin dalga geçer hareketlere yer verilerek sergilenmesine bir grup ögrenci toplanarak tepki gösterdi. Bu çerçevede Ankara Üniversitesi ögrencileri Cebeci Kampüsü önünde basin açiklamasi gerçeklestirdi. Üniversite akademisyenlerinin de katildigi basin açiklamasi çevresinde emniyet mensuplari güvenlik önlemi aldi. Açiklamayi yapan Ankara Üniversitesi ögrencisi Ahmet Emin Özbek, birtakim kesimlerin Müslümanlarin yasadigi topraklardaki mevcudiyetlerini içlerine sindiremedigini, Islam’in degerlerine alay etmeyi kendilerine vazife edindiklerini anlatti.

“Toplumun büyük bir kesiminin inanç degerleri tahrik edilmektedir”

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinde gerçeklestirilen Inek Bayrami etkinliklerinde söz konusu güruhun Islamiyet’in kabul ettigi esaslari kendilerine mizah malzemesi edindigini hatirlatan Özbek, “Bu etkinliklerde cübbe ve sarik giydirilen bir kisi sahneye çikmakta ve inek duasi adi altinda alayvari bir konusma yapmaktadir. Islamiyet’in siarindan ve temel esaslarindan olan cübbe, sarik ve imamlik ile açikça istihza edilmekte, toplumun büyük bir kesiminin inanç degerleri tahrik edilmektedir. 2017 yilinda geçmiste yapilan etkinliklerin görüntüleri sosyal medyaya yayilmis ve birçok kisinin tepkisini çekmisti. Yogun tepkiler üzerine etkinliklerde bu rezaletin yapilmasi yasaklanmis, o yilki ilk etkinliklerde imam figürü yer almamisti. Bu yil 12 Mayis 2022 tarihinde gerçeklestirilen etkinlikte ise bütün bu tepkilere ragmen yine imam kiyafetiyle sahneye çikilmis ve ayni rezalet yine yasanmistir. Etkinlik esnasinda tepki gösteren bazi arkadaslarim ise salondan çikarilmistir” diye konustu.

Basin açiklamasiyla duruma tepki koyan ögrenci grubu, Ankara Üniversitesinde yasanan “Inek Bayrami” adi altindaki Islam ile alay eden etkinligi düzenleyenler hakkinda savciliga suç duyurunda bulunacaklarini açikladi.

Ögrenciler, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ne uzun yillardir bir cami yapilmadigini söyleyerek cami insa edilmesini istedi.
Kaynak: İHA