ABB Baskent Üniversitesi Bahar Senligi'ne Katildi

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Baskent Üniversitesi tarafindan düzenlenen “12-13 Mayis Bahar Senligi”ne açtigi stantlarla katildi.

ABB Baskent Üniversitesi Bahar Senligi'ne Katildi
Baskent Üniversitesi tarafindan düzenlenen “12-13 Mayis Bahar Senligi”ne katilan Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’in 5 Beyazi ile sifir atik projelerini tanitti. Saglik Isleri Daire Baskanligi, Ankara’nin önemli sembolleri arasinda yer alan ve endemik türe sahip olan Ankara tavsani, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara arisini (Baskent’in 5 Beyazi) açtigi stantla tanitti.

Hedef Baskent’i tanitmak

Sifir atik projesi çerçevesinde Belediye istiraklerinden olan BELKA AS ve BelPLAS da kendi bünyesinde ürettigi çim ve hal atiklari kompostu, pelet ve organik gübreyi açtigi stant ile sergiledi. ABB’nin açtigi stantlari tek tek gezen Baskent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, “Ankara’nin bes beyazini örneklerini ögrencilerimize ve akademik kadromuzla birlikte ziyaret ettik. Ankara’nin keçisi tiftik yönüyle son derece önemli. Angora bugün Ankara’da kökeni olan bir ürün. Bunun yani sira kedi, güvercin ve diger hayvanlarimizla hem çocuklarimizin hem de Ankara’nin bu yönünün de tüm Türkiye’ye tanitilmasi gerçeklesecek. Büyüksehir Belediyesinin özellikle atiklarin degerlendirilmesi ve sifir atik projesi çerçevesindeki yaptigi çalismalar son derece anlamli” dedi.



“Hep birlikte ögrencilere ve ziyaretçilere ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanitmaya çalisiyoruz”

ABB Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan da Baskent’in tanitimina katki saglayacak projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Baskent Üniversitesi Bahar Senligi çerçevesinde biz de Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak stantlarimizi açtik. Bu çerçevede Ankara’nin 5 Beyazi’ni getirdik ve ögrencilerimize tanitiyoruz. BELKA AS ve BelPLAS kendi ürünlerini burada tanitmayi amaçliyor. Mesela buzda kaymayi önleyen çözeltiyi, ürettigi gübreyi, yaptigi atik ürünlerden ürettigi ürünleri burada sergiliyor. Hep birlikte ögrencilere ve ziyaretçilere ürünlerimizi ve hizmetlerimizi tanitmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve ABB Saglik Isleri Daire Baskani Seyfettin Aslan Baskent Üniversitesi Arastirmalar Merkezi’nde Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü’nün (FAO) “Çöpe atilmak için yetistirilmis” adli sergisini de gezerek bilgi aldi.
Kaynak: İHA